جوملا و وردپرس، دونمونه از CMS های محبوب دنیای وب هستند که به کاربر این امکان را می دهند تا به هسته اصلی آنها دسترسی داشته باشند و آنها را توسعه دهند. چنانچه قصد دارید سایت خود را با استفاده از این نرم افزارها پیاده سازی کنید، لازم است انتخاب درستی داشته باشید. دراین مقاله به بیان اصلی ترین تفاوت های این دو نرم افزارخواهیم پرداخت.
وردپرس در گذشته در حد یک سیستم وبلاگ بوده و برای این هدف نیز ایجادشده است پس سادگی و راحتی زیادی در آن پیش روی شما است ولی در سالهای اخیر پیشرفتهای چشمگیری داشته است ، اما جوملا از ابتدا به عنوان یک CMS همه کاره منتشر شد.
ایجاد محتوا در وردپرس آسانتر است و برخلاف جوملا زمان یادگیری آن نیز کمتر و راحتتر است در طرف مقابل جوملا به صورت پیشفرض امکانات بیشتری در اختیار شما می گذارد.
درصورتیکه قصد راه اندازی یک وبلاگ یا یک وبسایت ساده را دارید وردپرس گزینه خیلی خوبی است و در ابتدای کار نیازی به دستکاری در تنظیمات سیستم را ندارید اما جوملا بیشتر برای سایت های پیچیده تر آماده شده است به طور مثال امکانات زیادی برای دسته بندی، صفحه بندی، تغییر تاریخ پست ها و .... دارد که شاید در نگاه اول برای کاربر پیچیده باشد البته برای داشتن این امکانات روی وردپرس باید افزونه های آنها را نصب کنید .
تفکر کسی که میخواهد از جوملا به سمت وردپرس برود این است که نیازهای بیشتری از او برطرف میشود ، ولی در حالت عکس، کاربری که قصد دارد جوملا را جایگزین وردپرس کند، براین تصور است که انعطاف پذیری جوملا کمتر است. این نوع تفکرها به خاطر تفاوت مدلهای کاری این دو نرم افزاراست که در ادامه به بررسی این نوع تفاوت ها می پردازیم.
در قالبهای جوملا بیشتر به سفارشی سازی برای مدیر وب سایت توجه شده درحالیکه قالبهای وردپرس بیشتر به محتوا توجه دارند ، البته قالبهای آماده زیادی برای هر دو سیستم در سطح اینترنت وجود دارد و شما میتوانید بر اساس نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کنید .
شما میتوانید برای بخشهای مختلف در جوملا قالب های متفاوتی داشته باشید و به خوبی این حالت پیاده سازی شده است اما در وردپرس با وجود این امکان با محدودیت هایی روبه رو خواهید شد .
در جوملا از پلاگین و کامپوننت به عنوان دو نوع متفاوت استفاده می شود، پلاگین در جوملا کاری به هسته سیستم ندارد ولی کامپوننت قابلیت ارتقا هسته سیستم را دارد توجه داشته باشید در وردپرس این تفکیک وجود ندارد و فقط از پلاگین ها استفاده می شود پس با دستکاری ناآگاهانه، ممکن است کل سیستم از کار بیافتد .
حفره های امنیتی زیادی برای هر 2 سیستم پیداشده است اما وردپرس به روزرسانی های سریعتری داشته و در این زمینه نیز بهتر عمل کرده است .
سیستم های مدیریت محتوا منبع باز Open Source به دلیل رایگان بودن همیشه طیف کاربران زیادی دارد ولی به دلیل نداشتن پشتیبانی قابل اعتماد و مشکلات بعدی در سفارشی سازی آنها پیشنهاد میشود از نرم افزارهایی استفاده کنید که نسبت به امنیت، بروزرسانی و پشتیبانی آنها اطمینان دارید.