بلوتوث به عنوان يك راه حل متفاوت جهت برقراري ارتباط بين دستگاه هاي الكترونيكي كه در مجاورت و نزديكي يكديگر قرار دارند، مورد استفاده قرار مي گيرند. تكنولوژي بلوتوث موفق ترين تكنولوژي ارتباطي بي سيم میباشد. نام بلوتوث نیز برگرفته از پادشاه دانمارکی است که اواخر هزارهی اول میلادی، دانمارک و نروژ را با یکدیگر متحد کرد.
Bluetooth نوعى ارتباط امواج رادیویى با برد کوتاه است که از پروتکل خاصى براى ارسال اطلاعات استفاده مى کند و به همینامر باعث شده که شرکت هاى معتبر سازنده دستگاه هاى ارتباطى و کامپیوترى علاقه زیادى برای شرکت در این پروژه دارند. در واقع تمام دستگاه هاى ایجاد شده بر پایه Bluetooth می بایست با استاندارد مشخصى سازگارى داشته باشند.
امروزه بسیارى از وسایل ارتباطى مانند PC، موبایل، پرینتر و... از پروتکل های متفاوت و ناسازگار با یکدیگر استفاده مى کنند و همین موضوع باعث عدم ارتباط بین آنها خواهد شد. بنابراین شرکت ها تصمیم به یک استاندارد مشترکی براى ایجاد انواع وسایل ارتباطى گرفتند تا ارتباط میان آنها تحت یک پروتکل ثابت و مشخص برقرار شود. تا به امروز Ericsson، Intel، Nokia، IBM و Toshiba از پدیدآورندگان و توسعه دهندگان این تکنولوژى هستند.گروهی که موفق شدند استانداردهای مورد نظر را ایجاد کنند به نام (Special Interest Group)SIG میباشد.
Bluetooth از سیستم بسیار حساسى برخوردار است و از این لحاظ با استفاده از آن احتمال تداخل بین دستگاه هاى مجهز به امواج رادیویى به حداقل مى رسد و حتى زمانی در صورت بروز مشکل در ارتباط ، بلافاصله اطلاعات از بین میرود و مجدداً به طور خودکار براى دستگاه گیرنده ارسال خواهد شد. اما این تصور به وجود مى آید که با وجود چندین دستگاه مجهز به این تکنولوژى در یک اتاق چگونه آنها روى یک فرکانس مشخص و بدون تداخل با یکدیگر به تبادل اطلاعات مى پردازند.
Bluetooth را میتوان یک توسعه ی استاندارد نام بردکه توسط یک گروه ازسازندگان وسایل الکترونیکی ساخته شده وگسترش یافته است واز هر نوع وسیله ی الکترونیکی ازجمله کامپیوتر و موبایل تاصفحه کلید و هدفون را ساپورت می کند تا آنها را بدون استفاده ازکابل و سیم کشی با هم مرتبط سازد.
یكي از نقاط قوت بلوتوث، سهولت در برقراري ارتباط با ساير دستگاههاي موجود در مجاورت خود مي باشد. تكنولوژي بلوتوث كم هزينه ترين تكنولوژي ارتباطي بوده و يكي از دلايل پايين بودن هزينه، توليد کم آن میباشد و در هر نسخه جديد، طراحي به گونه اي میباشد كه سبب كاهش هزينه ها مي گردد ،
وسایل مجهز به تراشه های بلوتوث حدود 10 متر برد دارند و می توانند داده ها را با سرعت 720 کیلوبایت در ثانیه از طریق دیوار ها ، کیف ها و پوشاک انتقال دهند.
ارتباط بلوتوث در فرکانس 245 مگاهرتز برقرار میشود و از کاربردهای آن میتوان کاربردهای علمی ،صنعتی و وسایل پزشکی تحت عنوان (ISM) نام برد.
از موارد کاربرد بلوتوث می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1-کنترل و استفاده بی سیم از هندزفری و هدست با استفاده از گوشی همراه
2-استفاده از سیستم خودرو با استفاده ازگوشی همراه و بلوتوث
3-تبادل اطلاعات با استفاده از دو دستگاه الکترونیکی از جمله تلفن همراه و کامپیوتر شخصی
4-استفاده از اینترنت دیال آپ در کامپیوترهای شخصی
5-امکان تماس از یک تلفن همراه به دیگری در فواصل نزدیک