زامارین ابزاری نوین (و زیر مجموعه کمپانی قدرتمند مایکروسافت) است که برای طراحی و ساخت نرم افزارهایی با قابلیت استفاده در تمام گوشی های موبایل تحت سیستم های عامل متفاوت بکار گرفته میشود.
به عبارت دیگر: زمانی که شما با استفاده از زبان C# (سی شارپ) اقدام به ساخت اپلیکیشنی در فضای زامارین مینمایید، دیگر نیازی به تغییر یا بازنویسی آن (مثلاً به زبان جاوا و...) جهت استفاده در دیگر پلت فرم ها ندارید. در واقع میتوان گفت زامارین یک ابزار برنامه نویسی چند سکوییست.
برخی مزایای استفاده از زامارین
- 1. امکان انتقال کدها میان اپلیکیشنهای ساخته شده با استفاده از زامارین صرف نظر از ساختار پلت فرمی که در آن قرار دارد.
- 2. زامارین تنها چارچوبیست که در هر قالب پلت فرمی ویژگیهای اپلیکیشن های (native) آن پلت فرم را به خوبی به خود میگیرد. (native app به اپلیکیشن هایی گفته میشود که در محیط نرم افزاری مختص به پلت فرمی خاص ساخته میشود. مثلاْ برای استفاده در پلت فرم اندروید در اپلیکیشنی را در Android studio طراحی کنیم.)
- 3. امکان ساخت اپلیکیشن های (IOS – Android – Windows phone ) با قابلیت انتقال کدهای یکسان (تا حدود 96%).
- 4. [portable class librariries] که به شما امکان استفاده مجدد از کدها را داده و درعین حال تعداد پروژه ها را کاهش میدهد.
- 5. امکان اضافه کردن مؤلفه هایی شامل نمودارها، جداول، نمایه های زیبا، [UI control] ها و... بصورت مستقیم از [IDE].
- 6. با قالب زامارین رابط طراحی هر سه پلتفرم بصورت مشترک با چارچوب اساسی [XAML] خواهد بود.
حالا با توجه به موارد فوق یک ارزیابی کلی داشته باشیم
هنگام مقایسه زامارین با دیگر ابزارهای برنامه نویسی باید توجه ویژه ای به افزایش کیفیت آن از زمان کسب مالکیت کامل زامارین توسط مایکروسافت (24 فوریه 2016) تا به امروز که سال 2018 را میگذرانیم داشت. با توجه به کاسته شدن بسیاری از [Error] های رایج در زامارین ظرف این مدت و رفع مشکل عدم آشنایی [Developer] ها با [Error] ها. که بی شک یکی از معایب هر ابزار نوپاییست. با این توصیف می توان روند بسار مثبتی برای آینده زامارین متصور شد.
البته به نظر، اشاره به این امر هم ضروریست که با قرار گرفتن زامارین در محیط [Visual studio] محبوبیت آن در امر [Team work] افزایش چشم گیری پیدا کرد. دیگر اینکه با توجه به تجربیات شخصی خود، چه به عنوان مدیر پروژه و چه به عنوان [Developer] ، معضل [Source control] را بعنوان یکی از مشکلات بارز و همیشگی کار در محیط [Native] و بخصوص قابل لمس در محیط [Android Studio]، یکی ازعوامل برتری زامارین نسبت به ابزارهای [Native] میدانم. چنانکه میدانید هر بار که یکی از اعضای تیم بخواهد یک [Reference] را اصطلاحاً [Commit] نماید تمام اعضای گروه باید مدتها وقت صرف رفع [Error] های حاصله نمایند.
درانتها پیشنهاد میکنم:
اگر گروه شما با [#C] آشنا هستند و صرف جویی در وقت برای شما در اولویت است با زامارین کار کنید تا زودتر به نتیجه برسید و هزینه کمتری هم پرداخت کنید. اما اگر زمان زیادی برای ساخت اپلیکیشن مورد نظرتان دارید و در گروهتان برخی افراد فقط با [Android studio] یا [xCode] آشنایی دارند ، شاید بهتر باشد از [Swift] و[Java] برای ساخت اپلیکیشن خود استفاده کنید.