• English (English)
  • français (French)
  • Deutsch (German)
  • русский (Russian)
  • العربية (Arabic)

ماژول دانشنامه (Knowledge Base)

ماژول دانشنامه

نامه يا نوشته اي كه حاوي دانش و علم است را دانشنامه مي گويند. به عبارت ديگر دانشنامه يا پايگاه دانش (Knowledge Base) مجموعه اي از نوشته هاي آموزنده در زمينه هاي مختلف و يا يك زمينه خاص مي باشد و معنا و مفهوم موضوعات و كلمات مختلف و... را جمع آوري نموده و بصورت دسته بندي شده فراهم مي آورد.
با استفاده از ماژول دانشنامه، مدير سايت با توجه به موضوع و مطالب مندرج در سايت براحتي پيرامون موارد مورد نظر خود، توضيحاتي را ارائه مي نمايد.
معمولا يك مدير سايت جهت شفاف و صريح نمودن مطالب سايت خود،‌ اصطلاحاتي كه بطور كامل مفهوم نيستند را انتخاب و اقدام به ايجاد دانشنامه و ارائه توضيحات لازم در آن، مي نمايد. سپس در هر بخش از مطالب سايت كه چنين اصطلاحاتي وجود دارد، آنها را به بخش مربوطه از دانشنامه لينك مي دهد.
قرار دادن اين توضيحات درون متن اصلي باعث نوعي بهم ريختگي و دور افتادن ازموضوع اصلي و در نتيجه عدم درك صحيح مخاطب مي شود، اينجاست كه ضرورت لينك به دانشنامه به چشم مي آيد.
همچنين بسیاری از سوالاتی که مشتریان یک محصول یا خدمات دارند، سوالاتی هستند که قبلاً نیز توسط سایر مشتری ها مطرح شده اند. شما می توانید با مطرح نمودن هر یک از این مشکلات یا سوال ها بصورت دانشنامه، از مشتری های خود بخواهید قبل از برقراری تماس، از میان دانشنامه های موجود، سوالات و مشکلات خود را مرتفع نمایند. حتی در صورتی که مشتری به دانشنامه های موجود توجه ننموده و سوال یا مشکل خود را از طریق تیکت، ایمیل یا chat مطرح نمايد، می توانید برای صرفه جویی در زمان خود لینک دانشنامه مربوطه را برای وی ارسال نمائید.
با تغییر کارمند در شرکت شما همواره این دغدغه وجود دارد که آیا کارمند جدید آمادگی پاسخگویی و رفع مشکلات کاربران را دارد؟ با وجود دانشنامه هایی که قبلاً ایجاد نموده اید، نگران این موضوع نباشید. چون کارمند جدید نیز با مراجعه به دانشنامه های موجود جواب موثق را تطبیق و به کاربران انتقال می دهد.

امكانات

  • نمایش لیست دانشنامه ها بصورت گروه بندی شده
    ماژول دانشنامه دارای قابلیت گروه بندی می باشد و می‌توان برای آن به تعداد دلخواه و مورد نیاز گروه ایجاد کرد. سپس هر دانشنامه را در گروه مربوط به خود ایجاد نمود. در صفحه مربوط به دانشنامه ها در سامانه پشتیبانی، گروه های ایجاد شده در قسمت راست صفحه با عنوان "گروه های دانشنامه" و دانشنامه های موجود در گروه فعلی انتخاب شده در قسمت سمت چپ، با عنوان "دانشنامه ها" به کاربران نمایش داده می شوند.
  • امکان صفحه بندی دانشنامه ها در سامانه پشتیبانی :

    در صورتی که تعداد آیتم های موجود در دانشنامه زیاد باشد به منظور User friendly بودن و عدم استفاده از Scroll در صفحات خروجی، می توانید امکان صفحه بندی را با استفاده از تنظیمات صفحه بندی از قسمت تنظیمات نمایش قرار داده و تعیین کنید چه تعداد آیتم در هر صفحه نمایش داده شود.
  • نمایش دانشنامه های پر بازدید در صفحه اصلی
    در صفحه اصلی سامانه پشتیبانی، لیست پربازدیدترین دانشنامه ها بصورت عنوان و خلاصه متن، به همراه تاریخ انتشار و تعداد بازدید، نمایش داده می شود.
  • نمایش تعداد دانشنامه های موجود در هر گروه
    در صفحه اصلی دانشنامه ها و در قسمت مربوط به گروه های دانشنامه، تعداد دانشنامه های موجود در هر گروه در مقابل عنوان آن قابل مشاهده می باشد.
  • نمایش لیست دانشنامه های موجود در هر گروه بر اساس اولویت و آخرین تاریخ انتشار
    لیست دانشنامه ها در هر گروه بر اساس اولویت نمایش داده می شوند و در صورت یکسان بودن اولویت، دانشنامه هایی که تاریخ انتشار آنها بالاتر است، ابتدا نمایش داده می شوند.
  • امکان ارسال به دوستان:

    این امکان بصورت پیش فرض، بعنوان یک ابزار در خروجی سند ایجاد شده نمایش داده می شود و امکان تغییر آن وجود ندارد.
  • مدیریت نمایش یا عدم نمایش تعداد بازدید دانشنامه ها
    مدیر سیستم پشتیبانی می تواند در قسمت تنظیمات نمایش، تعیین نماید که تعداد بازدید از دانشنامه ها نمایش داده شوند یا خیر. لازم به ذکر است، تعداد بازدید از هر دانشنامه در قسمت پربازدید ترین دانشنامه ها و همچنین در صفحه مربوط به هر دانشنامه قابل مشاهده می باشد.
  • مدیریت نمایش یا عدم نمایش بخش های مختلف ماژول دانشنامه در سامانه پشتیبانی
    مدیر می تواند در بخش تنظیمات نمایش موجود در مدیریت سیستم، تعیین نماید چه بخش هایی از دانشنامه در سامانه پشتیبانی نمایش داده شوند. این بخش ها عبارت اند از:
    - بخش لینک به صفحه اصلی دانشنامه
    - بخش آخرین دانشنامه ها
    - بخش دانشنامه های پربازدید
  • اختصاص یک صفحه مجزا به هر دانشنامه
    در هنگام ایجاد هر دانشنامه، سیستم یک صفحه مجزا، جهت نمایش جزئیات کامل آن، ایجاد می نماید. نام صفحه مذکور را می بایست مدیریت در هنگام ایجاد دانشنامه تعیین نماید. اطلاعاتی که در این صفحه نمایش داده می شود عبارت اند از:
    - عنوان دانشنامه
    - عنوان در مرورگر: مدیر می تواند در هنگام ایجاد دانشنامه، یک عنوان برای نمایش در مرورگر تعیین نماید.
    - تاریخ انتشار: تاریخ انتشار توسط مدیر تعیین می گردد.
    - کد دانشنامه: این کد می تواند توسط مدیر و یا از طرف سیستم بصورت خودکار ایجاد گردد.
    - متن کامل دانشنامه
    - تصویر دانشنامه
    - تعداد بازدید: تعداد بازدید در صورت تایید مدیر نمایش داده خواهد شد.
    - تاریخ آخرین بروز رسانی: این تاریخ توسط سیستم مشخص می گردد.
    - نام و آدرس منبع: در صورت وجود نمایش داده می شود.
  • ایجاد دانشنامه
    مدیر سیستم می تواند با وارد کردن عنوان، انتخاب گروه، تعیین اولویت و تاریخ انتشار، همچنین نوشتن متن و تعیین نام صفحه، دانشنامه خود را ایجاد نمایید.
  • امکان تعریف مطالب مرتبط:

    در این بخش مطالب مرتبط با موضوع دانشنامه، که قبلا در ماژول های اخبار، دانشنامه، راهنما و دانلود تعریف نموده اید را می توانید به عنوان مطالب مرتبط معرفی کنید.
  • تعیین زبان
    شما می توانید دانشنامه را در زبان مورد نظر خود ایجاد نمایید. در این صورت بازدیدکنندگان در صورت مشاهده سامانه پشتیبانی با زبان مورد نظر، می توانند دانشنامه های ایجاد شده در آن زبان را مشاهده نمایند.
  • تعیین گروه
    دانشنامه ای که ایجاد می کنید را می توانید در گروه مورد نظر خود قرار دهید. لازم به ذکر است که هر زبان دارای گروه بندی خود است و با انتخاب زبان دانشنامه، گروه‌های مربوط به همان زبان برای انتخاب، نمایش داده می شوند.
  • تعیین اولویت
    دانشنامه های موجود در هر گروه را می توان اولویت بندی نمود. لازم به ذکر است در صورتی که برای دانشنامه ها اولویت در نظر گرفته نشود، اولویت آنها صفر می باشد و در گروه خود بر اساس آخرین تاریخ ایجاد نمایش داده می شوند (بدین صورت که آخرین دانشنامه های ایجاد شده اولویت بیشتری دارند). برای اینکه بتوان به دانشنامه ای اولویت بیشتری داد می‌بایست به اولویت آن یک عدد منفی، اختصاص داد.
  • تعيين كد
    مقداري كه در اين بخش وارد مي شود، به عنوان كد دانشنامه بر روي سايت نمايش داده مي شود. در صورت عدم وارد نمودن كد توسط سازنده، سيستم بصورت خودكار كدي منحصر بفرد به دانشنامه ی در حال ايجاد، اختصاص مي دهد.
  • تعيين تاريخ انتشار
    تاريخ انتشار يك دانشنامه بايد در اين قسمت تعيين شود. جهت تعيين اين تاريخ هم مي توان بصورت دستي تاريخ را وارد نمود و هم از سالنامه درنظر گرفته شده، تاريخ را انتخاب كرد.
  • قرار دادن تصوير براي هر دانشنامه
    مدیر می تواند برای هر دانشنامه تصویر مورد نظر خود را تعیین نماید. این تصویر در صفحه جزئیات دانشنامه نمایش داده خواهد شد.
  • تعيين خلاصه براي هر دانشنامه
    در اين بخش هم مي توان خلاصه اي از دانشنامه را شخصاً وارد نمود و هم از امكان قرار داده شده در سيستم كه بصورت خودكار تعدادي از كاراكترهاي ابتداي متن را به عنوان خلاصه درنظر مي گيرد، استفاده نمود.
  • نوشتن متن دانشنامه در ویراستار
    ویراستار موجود به شما این امکان را می دهد که متن خود را با ابزارهای آن به بهترین شکل، ایجاد و همچنین در صورت تمایل از کدهای html استفاده نمایید. همچنین شما می توانید متن نهایی خود را قبل از ایجاد دانشنامه بصورت پیش نمایش در ویراستار مشاهده کنید.
  • تعييين مشخصات منبع دانشنامه
    در صورتي كه دانشنامه از منبع خاصي نقل شده باشد، مي توان نام و آدرس آن را در اين قسمت وارد نمود.
  • تعيين تنظيمات براي صفحه
    در اين بخش آدرس دسترسی به صفحه و همچنین تنظيماتي كه براي موتورهاي جستجوگر اهميت زيادي دارند، تعيين مي‌شوند.
  • تعيين آدرس براي صفحه
    هر دانشنامه ايجاد شده، بصورت مجزا درون يك صفحه قرار مي گيرد. بنابراين لازم است تا در اين بخش آدرسي را براي آن تعيين نمود. از اين آدرس براي بازديد از صفحه يا لينك دادن به آن استفاده مي شود. سیستم بصورت پیش فرض یک نام یکتا را پیشنهاد می دهد که می توانید آن را تغییر دهید. لازم بذکر است که نام صفحه می بایست یکتا و غیر تکراری باشد. در صورتی که ویژگی SEO-URL را تهیه نمایید، می توانید آدرس صفحه خود را با هر پسوندی و یا حتی بدون پسوند خاتمه دهید، در غیر این صورت آدرس صفحه شما می بایست به پسوند aspx ختم شود.
  • تعيين عنوان در مرورگر
    در اين بخش يك عنوان براي صفحه تعيين مي شود. اين عنوان در قسمت بالاي مرورگر نمايش داده مي شود و مي تواند با عنوان دانشنامه متفاوت باشد. عنوان در مرورگر براي موتورهاي جستجو اهميت زيادي دارد.
  • تعيين كلمات كليدي
    كلمات كليدي يكي از معيارهاي مهم براي موتورهاي جستجو مي باشند. اين كلمات در صفحه نمايش داده نمي شوند و فقط توسط موتورهاي جستجو مورد استفاده قرار مي گيرند. در اين بخش كلمات كليدي مورد نظر براي صفحه وارد مي شوند.
  • تعيين توضيحات
    توضيحات نيز يكي از معيارهاي مهمي مي باشند كه موتورهاي جستجو اهميت زيادي به آنها مي دهند. اين توضيحات درون صفحه نمايش داده نمي شوند و صرفاً توسط موتورهاي جستجو مورد استفاده قرار مي گيرند.
  • قراردادن يادداشت
    درصورت تمايل به قرار دادن توضيحات پيرامون دانشنامه ايجاد شده، مي توان از اين بخش استفاده نمود. اين توضيحات فقط توسط مديران سيستم و از طريق كنترل پنل قابل مشاهده مي باشند و بر روي سايت نمايش داده نمي شوند.
  • تعیین وضعیت فعال / غیر فعال بودن دانشنامه ایجاد شده توسط سازنده
    در صورتی که سازنده قصد دارد این دانشنامه بر روی سایت نمایش داده نشود، می تواند آن را در حالت غیر فعال قرار دهد.
  • مدیریت دانشنامه ها
    در صفحه مرکز مدیریت دانشنامه، لیستی از تمامی دانشنامه های موجود قرار دارد که توسط آن مدیر می تواند به مدیریت دانشنامه ها بپردازد. برای این منظور با انتخاب دانشنامه دلخواه در لیست، می توان عملیات مورد نظر را بر روی دانشنامه انتخاب شده اعمال نمود. همچنین از طریق این صفحه، می توان دانشنامه های مورد نظر را ویرایش و یا حذف کرد.
  • تأیید دانشنامه ها توسط مدیر
    تا زمانی که مدیر سامانه، دانشنامه را در وضعیت تائید شده قرار ندهد، حتی اگر سازنده، آن را در وضعیت فعال قرار داده باشد، دانشنامه ایجاد شده بر روی سامانه پشتیبانی نمایش داده نمی شود. برای این منظور، مدیر می بایست در صفحه مرکز مدیریت دانشنامه، با انتخاب دانشنامه مورد نظر نسبت به تأیید و یا عدم تأیید آن اقدام نماید.
  • امکان کنترل محدوده جستجو و گزارش گیری بر روي لیست دانشنامه ها از طریق فیلتر
    مدیر علاوه بر مشاهده لیست دانشنامه ها، می تواند دانشنامه مورد نظر خود را جستجو نموده و بر اساس معیارهای تعیین شده در بخش فیلتر، دانشنامه ها را بر اساس معیارهای مورد نیاز، فیلتر نماید.
  • استفاده از فیلتر بر اساس معیار زمان ایجاد دانشنامه
    مدیر می تواند با تعیین یک بازه زمانی، تمامی دانشنامه های ایجاد شده در آن تاریخ ها را مشاهده نماید.
  • استفاده از فیلتر بر اساس معیار زبان
    مدیر می تواند با تعیین زبان، تمامی دانشنامه های ایجاد شده به زبان مورد نظر خود را مشاهده نماید.
  • استفاده از فیلتر بر اساس معیار گروه
    مدیر می تواند با تعیین گروه، تمامی دانشنامه های موجود در گروه مورد نظر خود را مشاهده نماید.
    دانشنامه های ایجاد شده را می توان در هر زبان بصورت جداگانه گروه بندی نمود. در قسمت فیلتر نیز در صورت تعیین زبان مورد نظر، گروه های ایجاد شده در آن زبان، جهت فیلتر، نمایش داده می شوند.
  • استفاده از فیلتر بر اساس معیار سازنده
    دانشنامه های موجود را می توان بر اساس سازنده ی آنها فیلتر نمود. برای این منظور مدیر می تواند با تعیین نام سازنده، تمامی دانشنامه های ایجاد شده توسط وی را مشاهده نماید.
  • استفاده از فیلتر بر اساس معیار وضعیت
    در هنگام ایجاد دانشنامه، وضعیت (فعال/غیر فعال) دانشنامه را می بایست تعیین نمود. دانشنامه های غیر فعال بر روی سامانه نمایش داده نخواهند شد و برای دانشنامه هایی که هنوز نیاز به تکمیل دارند، تعیین می گردند.
    مدیر می تواند در قمست فیلتر، با تعیین وضعیت دلخواه، تمامی دانشنامه های دارای وضعیت مورد نظر خود را مشاهده نماید.
  • استفاده از فیلتر بر اساس معیار تأییدیه
    مدیر می تواند با تعیین تأییدیه، تمامی دانشنامه های تأییده شده/تأییده نشده را مشاهده نماید.
  • جستجوی دانشنامه ها
    مدیر می تواند در صفحه مرکز مدیریت، دانشنامه مورد نظر خود را جستجو نماید. عبارت وارد شده در میان معیارهای زیر جستجو می شود:
    - عنوان
    - عنوان مستعار
    - عنوان در مرورگر
    - آدرس صفحه
    - کد
    - متن
  • امکان تلفیق معیارهای فیلتر با عبارات مورد جستجو
    مدیر می تواند پس از تعیین معیارهای مورد نظر خود از طریق فیلتر، با وارد نمودن عبارت مورد جستجو، بر روی دکمه جستجو کلیک نماید تا نتایج حاصل از تلفیق معیارهای فیلتر و عبارت مورد نظر را مشاهده نماید.
    به عنوان مثال با تلفیق معیارها با عبارت جستجو می توان لیست دانشنامه هایی که در گروه مورد نظر و با وضعیت "فعال" می‌باشند و در متن و یا عنوان خود شامل عبارت خاصی هستند را مشاهده نمود.
  • تعيين تعداد دانشنامه های قابل نمايش در صفحه مرکز مدیریت دانشنامه
    لیست دانشنامه ها در صفحه مذکور قابلیت صفحه بندی دارد. کاربر می تواند توسط این آیتم مشخص نماید در هر صفحه چه تعداد دانشنامه نمایش داده شوند.
  • مرتب سازی لیست دانشنامه های موجود
    مدیر می تواند لیست دانشنامه های خود را بر اساس معیارهای زیر مرتب سازی نماید:
    - کد
    - عنوان
    - گروه
    - آدرس صفحه
    - اولویت
    - وضعیت
    - تأییدیه
  • نمایش مشخصات دانشنامه در هنگام ویرایش آن
    در هنگام ویرایش دانشنامه، مشخصات دانشنامه که شامل موارد زیر می باشند، جهت اطلاع مدیر، نمایش داده می شوند:
    - عنوان
    - زمان ایجاد
    - زمان آخرین بروز رسانی
    - شخص بروز رسانی کننده
    - تأییدیه
  • پرینت صفحه جزئیات دانشنامه
    در هنگام مطالعه دانشنامه در صفحه جزئیات آن، امکان پرینت از متن کامل دانشنامه برای کاربران میسر می باشد.