احتمالا بارها اقدام به جست و جوی اینترنتی نموده اید و اگر در بین تمامی اطلاعات موجود در وب موفق به یافتن مطالب دلخواه خود نشده اید مسلماً لازم است فراتر از معمول اقدام به جستجو نمایید و از دیگر قابلیت های کلیدی گوگل استفاده نمایید.
معرفی روش های جستجوی پیشرفته در گوگل
نوشتن عبارت مورد نظر در کادر جستجو:
اولین شیوه مورد استفاده برای جستجو، نوشتن عبارت مورد نظر در کادر جستجو است، بدین ترتیب گوگل شروع به جست و جو می کند و وب سایت هایی را برای شما لیست می نماید.
تعیین محدوده مشخص برای عبارات:
بهتر است از علامت " " استفاده نمایید. در این روش می توانید عبارت مورد نظر خود را بین " " قرار دهید و در Google سرچ نمایید به عنوان مثال اگر به دنبال جستجو کلمه فناوری اطلاعات هستید، بهتر است آن را بین علامت " " قرار دهید که در این صورت نتایج دقیق تری بدست خواهید آورد.
اگر بخواهید درباره وب دیزاین (Web design) به جستجوی مطلب بپردازید و می خواهید عبارت تبلیغات در نتایج جستجو نباشد، کافی است عبارت تبلیغات را بعد از علامت – قرار دهید. یعنی به صورت: "وب دیزاین – تبلیغات".
اگر به جستجوی فایل خاصی می پردازید، می توانید از اصلاح گر Filetype استفاده نمایید و پس از آن پسوند آن فایل را قرار دهید به عنوان مثال اگر به دنبال فایل های پاورپوینت می گردید می توانید به این صورت عمل کنید.
"فناوری اطلاعات"Filetype:ppt
که ppt پسوند فایل پاورپوینت می باشد.
در صورتی که می خواهید فقط یکی از عبارت های مورد نظر شما در نتایج موجود باشد، مابین کلمات از OR استفاده نمایید. بدیهی است اگر واژه "فناوری اطلاعات OR شبکه" را Search نمایید نتایج به صورتی است که یا کلمه شبکه و یا کلمه فناوری اطلاعات در آن قرار دارد.
اگر به کلمات و عبارات جدید برخورد کردید، کافیست آن را در گوگل تایپ یا از define استفاده نمایید.
به عنوان مثال:
define.apple
برای اطلاع از آخرین شرایط آب و هوا می توانید به روش زیر اقدام نمایید:
Weather mashhad,iran
قرار گرفتن کلمه مورد نظر در عنوان:
زمانی که می خواهید کلمه مورد نظرتان در عنوان صفحه موجود باشد می بایست به روش زیر اقدام نمایید:
intitle:electronic
قرارگیری یک کلمه به همراه یکی از دو کلمات دیگر:
اگر بخواهید کلمه ای در جستجوی شما موجود باشد و همراه با یکی از دو کلمه دیگر بیاید می توانید از حالت پرانتز به صورت زیر استفاده نمایید:
Electronic (website OR downlod)
در این صورت نتایج به گونه ای است که در آن حتما کلمه electronic به همراه یکی از کلمات website و download آمده است.
در بعضی مواقع ممکن است برروی یکی از نتایج جست و جو کلیک نمایید، اما صفحه مربوطه دیگر وجود نداشته باشد. شاید این مشکل به دلیل ایراد فنی موقتی در سایت یا از بین رفتن آن به وجود آمده باشد، در هر حال با استفاده از قابلیت کش (Cache) گوگل این اجازه را خواهید داشت تا نسخه ذخیره شده ای از این صفحه بر روی سرورهای google را ملاحظه نمایید. البته اگر بخواهید لینک های موجود در آن صفحه را دنبال نمایید به مشکل بر می خورید، برای رهایی از این قابلیت می توانید برای همیشه از مواجهه با خطای 404 خلاص شوید و به نسخه ذخیره شده این صفحات دسترسی پیدا کنید.
مسلما مواجه شدن با سایت های تقلبی و هرزنگاری در نتایج جستجو بسیار آزار دهنده می باشد. صفحاتی که پر از کلمات کلیدی هستند و سعی دارند تا در بالای نتایج گوگل قرار بگیرند و بازدید کننده ها را به تبلیغات خود هدایت نمایند. خوشبختانه گوگل تمهیدات ویژه ای را برای مقابله با این سایت ها در نظر گرفته است اگر به سایتی برخورد کردید که محتوای مناسبی ندارد می توانید با زدن دکمه بازگشت به صفحه نتایج گوگل، بازگشته و بر روی لینک بلاک کلیک نمایید، تا این سایت از فهرست نتایج حذف شود.
نتیجه جستجو از یک سایت خاص:
در بعضی مواقع قصد جستجو از یک سایت خاص را دارید اما سایت مذکور فاقد جستجوی قوی می باشد، در نتیجه می خواهید از گوگل استفاده نمایید برای این کار کافی است که بعد از عبارت مورد نظرتان نام سایت را به روش زیر وارد نمایید.
مثال:
Site:www.gigapars.com گوشی اپل
با
جستجوی عبارت بالا تنها نتایجی نمایش داده می شود که در سایت گیگا پارس موجود است.
در بعضی مواقع برای چندین سال خاص قصد جستجو اطلاعاتی را دارید ( یا بین دو عدد دیگر صرفاً لازم نیست سال باشد. ) برای این کار دو عدد را می بایست به شیوه زیر وارد نمایید:
President 1891..1920
اگر قصد دارید مطلبی را در سایتی جست و جو نمایید، مثلاً فقط قسمتی از اسم آن را به یاد دارید یا می خواهید در یک طیف خاص به دنبالش بگردید، می توانید با استفاده از :inurl به جستجو بپردازید .
به عنوان مثال:
inurl:giga
متن فن آوری اطلاعات
آگاهی از روش های پیشرفته جستجو در گوگل به کسب نتیجه دلخواه شما با سرعت و دقت بیشتری کمک می نماید و شما می توانید با اضافه نمودن واژه های بیشتر به واژه مورد نظر خود نتیجه جست و جو را محدودتر کنید تا موضوع مورد نظر خود را آسان تر بدست آورید.