امروزه داشتن وب سایت در هر صنف و کاری جزء یکی از الزامات بوده و باعث رشد و ارتقاء تجاری شما خواهد بود ، اما جهت داشتن یک وب سایت حرفه ای قبل از راه اندازی و طراحی می بایست مواردی حائز اهمیت قرار گیرد.
از آنجائیکه مشتریان همیشه و در هر زمان بدنبال راحت ترین و سریع ترین راه جهت بررسی و دریافت خدمات هستند و وب سایت، باعث ارتباط آسان با مشتریان و برطرف کردن مشکلات و نیازهای آنها خواهد بود، ایجاد وب سایت جهت رقابت با رقبا در هر صنف بسیار حائز اهمیت می باشد.
مراحل ایجاد و راه اندازی یک وب سایت حرفه ای
تعیین هدف از ایجاد وب سایت:
قبل از راه اندازی و طراحی می بایست هدف کاملاً مشخص شود. جهت درک هدف موارد زیادی وجود دارد که می بایست درنظر گرفته شود از جمله این موارد می توان به نوع فعالیت ، نحوه عملکرد رقبا ، مشتریان ، نیازهای آنها و ... اشاره کرد.
یکی از اهداف ایجاد وب سایت ارائه اطلاعات کامل و مفید به بازدیدکنندگان است. اگر اطلاعات در سایت شما با کیفیت و مفید باشد، باعث می شود بازدیدکنندگان اطلاعات صحیح را از سایت شما دریافت کنند و دیگر نیازی به مراجعه به سایت های دیگر را نداشته باشند و این امر در افزایش ارتباط مشتری با سایت شما بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
از اهداف دیگر در دسترس بودن اطلاعات است. اگر اطلاعات در سایت شما با نظم و اصول مناسب درج گردد بازدیدکننده به راحتی و در کمترین زمان می تواند به اطلاعات موردنیاز خود دسترسی پیدا کند و در زمان مشتری صرفه جویی خواهد شد و باعث می شود بازدیدکننده تمایل داشته باشد از خدمات سایت شما استفاده کند.
پس از مشخص شدن اهداف ایجاد وب سایت، می بایست سایت بر اساس نوع نیازها ، درخواست ها و طریقه ایجاد ارتباط بین مشتری و شما طراحی گردد. سایت می بایست به گونه ای طراحی گردد که ضمن معرفی تمامی فعالیت ها، افزایش اعتبار، دسترسی آسان، افزایش فروش و ... باعث گمراهی و سردرگمی مشتریان نشده و ارتباط شما را با مشتریان سخت و دشوار نکند. در طراحی می بایست از تکنولوژی استفاده شود که بررسی آمار سایت به گونه ای دقیق امکان پذیر باشد و به عنوان مثال مدیر سایت بتواند با داشتن آمار بازدید صفحات سایت خود در جهت ارتقاء آن تلاش نماید.
وب سایت ها به دو صورت طراحی می شوند:
1. وب سایت های ایستا (static) : این سایت ها بصورت ثابت هستند و ایجاد تغییرات در آنها امکان پذیر نمی باشد ، 2. وب سایت های پویا (Dynamic) : این سایت ها پویا بوده و ایجاد تغییرات و مدیریت آنها امکان پذیر می باشد.
وب سایت ها بر اساس نیاز شما و مشتریان به یکی از دو نوع فوق طراحی می شوند و در هر نوع طراحی از امکانات و تکنولوژی های خاصی استفاده می شود.
پس از مشخص شدن نوع طراحی و ایجاد طراحی نوبت به ثبت نام دامنه یا دامین می رسد. دامنه در اصل نام سایت شما است. در انتخاب نام دامنه می بایست چند اصل مدنظر قرار گیرد ازجمله کوتاه بودن نام دامنه ، انتخاب پسوند متناسب با فعالیت، ثبت نام دامنه با پسوندهای رایج و روان بودن املای دامنه.
انتخاب میزبان سایت (Host):
انتخاب سرویس میزبانی برای سایت، ارتباط مستقیم با نوع طراحی سایت شما دارد . در این خصوص طراح می تواند شما را در انتخاب میزبان راهنمائی کند.
در انتخاب نوع میزبان چند مورد می بایست مدنظر قرار گیرد از جمله میزان فضای موردنیاز، نوع زبان برنامه نویسی در طراحی سایت ، نوع دیتابیس در صورت استفاده شدن در طراحی ، میزان بازدید سایت و ...
پس از انجام 4 مورد بالا نوبت به معرفی وب سایت شما می رسد، این کار از طریق تبلیغ انجام می شود. در صورتیکه تبلیغات مفید و سازنده باشد در ترویج و معرفی وب سایت شما تأثیرگذار خواهد بود.
نگهداری و بروزرسانی وب سایت:
در صورتیکه می خواهید وب سایت بروز و زنده ای داشته باشید بهتر است همیشه سایت خود را بروز کرده و از مطالب جدید در سایت خود استفاده کنید. هرچه از مطالب جدیدتر در سایت خود استفاده کنید و دائماً در حال بروزرسانی سایت خود باشید تمایل کاربر برای بازدید سایت شما بالاتر رفته و در میان رقبای خود اعتبار بیشتری خواهید داشت.