امروزه در جامعه عبارت طراحی وبسایت با توسعه دهنده وبسایت در تبلیغات جا به جا شده است و به اشتباه جای یکدیگر قرار گرفته اند.طراحان و توسعه دهندگان وب توانایی های مختص به خود را دارند و این توانایی ها بسیار متفاوت است.شما میبایست دقت نمایید تا سفارش خود را به شخص درستی ارائه دهید.حال در این مقاله تفاوت و توانایی های هر کدام را بررسی مینماییم.
تفاوت طراحی وبسایت با توسعه وبسایت
طرح شامل گرافیک سایت، رنگهای به کار رفته سایت و منوها میباشد که طراح تصمیم میگیرد در وب از کدام رنگ ها و فونت ها استفاده نماید.طراح میبایست حس زیباشناسی خوبی داشته باشد تا بتواند انتخاب رنگ ها و ترکیب سایت و عکسها را به نحو احسن انجام دهد.
تمامی متن هایی که در سایت جستجو میشود از خط مشی سایت گرفته تا صفحات فروش محصولات مطالبی هستند که به یک مؤلف نیاز دارد تا در سایت شما قرار داده شود.
عملکرد، شامل همه ویژگیهای تعاملی سایت و همچنین انیمیشن ها می باشد. برنامه نویسان با استفاده از زبانهای مختلف برنامه نویسی، کلیه ویژگیهای یک سایت را طراحی می کنند. بعنوان مثال برای تصویرهای متحرک از فلش استفاده میکنند ویا از Perl، PHP و جاوا که زبانهای برنامه نویسی هستند در وب سرور استفاده میکنند تا صفحاتی با داینامیک پیچیده بوجود آیند. این صفحات می توانند مستقل از یکدیگر باشند اما اکثر آنها از یک دیتابیس استفاده می کنند تا نیازهای کاربران که از سایت انتظار دارند برآورده شود و یا برای استفاده از افکت ها از جاوا اسکریپت در مرورگرها استفاده می کنند. مثلاً برای عوض شدن عکسها میتوان موس را روی آنها حرکت داد و یا تغییر رنگ لینکها و...
لازم به ذکر است که جاوا اسکریپت فقط بر روی مرورگر کاربران اجرا خواهد شد و بر روی وب سرورها اجرا نمی شود. از عملکردهای دیگر یک وب، می توان از نرم افزارهایی که کاربران با آنها کار خواهند کرد نام برد که شامل فرم ها، مدیریت محتوا و برنامه های مدیریتی دیگر که این امکان را برای کسانی که با برنامه نویسی آشنایی ندارند فراهم می کند تا داده های وب سایت را مدیریت نمایند. زبان تمامی این برنامه ها HTML میباشد تا امکان استفاده در یک صفحه اینترنتی وجود داشته باشد.
توانایی در طراحی چشم نواز یک وبسایت،یکی از ویژگی های بسیار مهم یک طراح است.یک طراح وب بیشتر تمرکز خود را برای بخش های بصری که کاربر می بیند می گذارد که در اصل این بخش سایت قسمت زیادی از کار آن را در برمیگیرد.
نتیجه ی کار باید برقراری یک ارتباط خوب بین کاربر و فضای سایت آن ایجاد کند.چیزی که معمولاً با عنوان تجربه کاربر یا UX از آن یاد می شود. یک طراح حرفه ای تمامی اصول طراحی خود را فقط به زیبایی و جذابیت ظاهر نمیگذراند چرا که یک سایت خوب سایتی است که کاربران آن شوق استفاده از آن را داشته باشد و ایجاد این ویژگی تنها وظیفه ی طراحان وب است.
توسعه دهنگان وب به دو دسته ی front-end و back-end تقسیم می شوند.
وظیفه توسعه دهندگان front-end developers طراحی و ساخت بخش های مربوط به ظاهر سایت است.از توانایی ها و نیازهای اصلی میتوان HTML ، CSS و جاوااسکریپت نام برد که می بایست حتماً به طور کامل بر آن ها مسلط باشند.
پوسته های متفاوت و جدید، سبک های متنوع هم از مهارت توسعه دهندگان front-end میباشد که میتواند در کارخود استفاده نمایند.
توسعه دهندگان back-end بیشتر ساختار اصلی یک سایت را برعهده دارند. در واقع نحوه ی عملکرد سایت، دسترسی کاربران به امکانات سایت و کار کردن با آن از وظایف آن میباشد. به عنوان مثال یک back-end developer در یک سایت تجاری ، نحوه ی ایجاد ثبت سفارش و پرداخت را می سازد و تمامی امکانات آن را طراحی می کند.
دانش ها و مهارت هایی مانند PHP ابزارهای کلیدی در زمینه ی توسعه ی وب هستند. توسعه در واقع راه های روبرو شدن با مشکلات و نیازهای کاربران را می سازد. توانایی و دانش یک توسعه دهنده به گونه ای است که بدون نرم افزار هم می تواند یک پروژه را شروع و به سرانجام برساند. در واقع همیشه آنها به نرم افزار احتیاجی ندارند چرا که خودشان میتوانند نرم افزار خلق کنند و نیاز کاربر را برطرف سازند.