طراحي سایت فلش یکی از روش های طراحی سایت است. تمامی قسمت های این نوع سایت، یعنی ساختار و محتوا تحت فلش اجرا می شود و روش های کد نویسی برای نمایش محتوا مورد استفاده قرار نمی گیرد. به دلیل استفاده این سایت ها از جلوه های متنوع و جذاب، تعامل سایت با کاربر بیشتر شده و از طرفی قدرت بالای Flash در فرآیند انیمیشن باعث ایجاد سایتهای بی نظیر می شود و از آنجا که از افکت های زیبا استفاده میشود دارای طرفداران زیادی می باشد.
سایت های فلش بر خلاف طراحی زیبا و کاربر پسند، معایب زیادی دارند که در زیر به برخی از این موارد اشاره می کنیم:
عدم امکان قابلیت داینامیک نمودن محتوا:
اکثر این سایت ها بدلیل استفاده از آبجکت های خاص گرافیکی قابلیت داینامیک بودن محتوا را ندارند. در این صورت هرگونه تغییری در محتوای اینگونه سایت ها، مستلزم انجام آن توسط طراح خواهد بود و این وابستگی به طراح همچنان ادامه خواهد داشت.
از آنجا که در سایتهاي فلش از تصاویر، آبجکت ها، افکت های حرکتی و... بسیاری استفاده می شود، حجم بالایی نسبت به سایت های استاندارد را دارند و این موضوع باعث افزایش سرعت بارگزاری صفحات وب می شود و در این گونه موارد ممکن است کاربر بر اثر زمان بر بودن لود صفحه منصرف شده یا اشتیاق کمی برای بازدید مجدد سایت داشته باشد. علاوه بر این در صورتیکه مرورگر کاربر فلش پلیر نداشته باشد، زمانی نیز برای دانلود و نصب آن صرف می شود.
عدم ایندکس شدن محتوای سایتهای فول فلش توسط موتورهای جستجو:
یکی از مشکلات مهم سایت های فلش این است که توسط موتور های جستجو ایندکس نمی شوند در واقع موتور های جستجو نمی توانند محتویات فایل های فلش را متوجه شوند بنابراین سایت های طراحی شده به صورت فول فلش، معمولا از جذب بازدیدکننده از کانال موتور جستجو و کسب رتبه بالا در سرچ انجین ها مانند گوگل محروم هستند. امروزه اصلی ترین منبع بازدید یک سایت از طریق موتور های جستجو می باشد که این موتور ها
سایت ها را بر اساس محتویاتشان در فهرست خود قرار می دهند از آنجا که این عمل برای سایت هاي Flash انجام نمی شود این ضربه بزرگی برای این شیوه از طراحی ها می باشد.
هزینه بالای طراحی وب سایت به صورت فول فلش و پشتیبانی آن:
معمولا طراحی سایت های Flash، که از قابلیتهای اینگونه طراحی بیشترین استفاده را برده و از موشن گرافیک های جذاب و خلاقانه استفاده می کنند هزینه بری بالایی دارند و در کنار آن پشتیبانی آنها نیز مشکل است با توجه به این موضوع که حفظ و پشتیبانی سایت فول فلش معمولا سخت تر و پیچیده تر است و نیاز به تخصص های خاصی دارد. در نتیجه معقولانه نمی باشد هر کسی یا هر شرکتی سراغ این سایت ها بروند.
از نظر معیارهای زیبایی شناسی موشن گرافیک، افکت های جذاب و ... می توان بینظیرترین نمونهها را در سایتهای فلش مشاهده کرد، اما ساختار آنها وب گونه نیست و محدودیت های بسیاری نسبت به سایت های استاندارد رقیب خود دارند. این سایت ها معمولا محدودند، تصاویر و متن ها، کمتر قابلیت ذخیره یا لینک شدن دارند و... . با این وجود، این گونه از سایتها همچنان به بقای خود ادامه میدهند و رو به پیشرفتند و در بازیهای آنلاین که در نوع خود قابل توجه هستند یکی از جذاب ترین گزینه ها فلش می باشد.
درست است که سایتهای فلش در زمینه تعاملی بودن، جذب بیننده، کاربر پسند بودن و خلاقیت معمولا چیزی کم ندارند، ولی ساختار آنها وب گونه نیست و محدودیتهای بسیاری در مقایسه با سایتهای استاندارد دارند. در نتیجه طراحی سایت فلش مناسب نبوده و بهتر این است که از آنها برای نرم افزارهای مالتی مدیا استفاده نمود.