شاید این مشکل برای شما نیز پیش آمده باشد که مشغول انجام فعالیتی روی سایت خود باشید و ناگهان با ارور ۵۰۴ Gateway Timeout مواجه شده اید. این ارور به دلایل مختلفی رخ می دهد و فقط یک علت و دلیل معلوم ندارد . در این مقاله قصد داریم این ارور را به صورت کامل بررسی کنیم و برای رفع آن راه حل های ممکن را بیان کنیم .
ارور ۵۰۴ Gateway Timeout چیست ؟
شاید این مشکل برای شما نیز پیش آمده باشد که مشغول انجام فعالیتی روی سایت خود باشید و ناگهان با ارور ۵۰۴ Gateway Timeout مواجه شده اید. این ارور به دلایل مختلفی رخ می دهد و فقط یک علت و دلیل معلوم ندارد . در این مقاله قصد داریم این ارور را به صورت کامل بررسی کنیم و برای رفع آن راه حل های ممکن را بیان کنیم.
به صورت کلی این ارور زمانی رخ می دهد که به صورت موقت سرور در دسترس نباشد که میتواند به دلیل عدم خدمات رسانی آن سرور یا ارائه دهنده اینترنت باشد . این ارور یعنی ارور ۵۰۴ Gateway Timeout بدین معناست که یا سرور سایت و یا اینترنت شما به قدری قوی و پر سرعت نیست تا سایت مد نظر شما را لود یا باز کند .
این ارور به طور معمول در مرورگر های مختلف دارای پیام های مختلف است.
Gateway Timeout 504
HTTP 504
ERROR 504
Gateway Timeout 504
HTTP Error 504 – Gateway Timeout
Gateway Timeout Error
این ارور نیز یک صفحه وب است که معمولاً این صفحه از یک عدد ۵۰۴ بزرگ و مقداری توضیحات در زیر آن نمایان می شود . این صفحه معمولاً دارای پس زمینه ای سفید با نوشته های خاکستری است .
بر خلاف خطاهای 503 که به گوگل میگوید که در زمان دیگری به سایت سر بزند، خطا 504 Gateway Timeout، اگر سریع برطرف نشود، بر سئو تأثیر منفی میگذارد. اگر سایت شما برای 10 دقیقه از کار افتاده باشد ولی برای مدتی نسبتاً طولانی به شکل مناسبی عمل کرده باشد سایت میتواند از کش دلیور شود. اصلاً ممکن است گوگل تا قبل از بکآپ به سراغ فراخوانی مجدد سایت شما نرود. ولی اگر سایت شما برای مدتی بیشتر از 6 ساعت خراب باشد، ممکن است گوگل تشخیص دهد که خطا 504 اتفاق افتاده است. و این بر رنکینگ سایت شما تأثیر خواهد گذاشت. اگر نگران تکرار خطا 504 Gateway Timeout هستید، باید ببینید که اصولاً این نوع خطاها به چه علتی اتفاق میافتند. در ادامه به بررسی این موضوع میپردازیم و بعضی از راه حلها را معرفی خواهیم کرد.
علت نمایش ارور ۵۰۴ Gateway Timeout چیست ؟
این ارور زمانی رخ می دهد که باز کردن یک سایت برای شما زمان زیادی طول بکشد . سرورها به گونه ای طراحی شده اند که در صورتی که زمان انتظار از حد مجاز بگذرد خطا یا اروری را نمایش می دهند که به این ارور ۵۰۴ Gateway Timeout می گویند .این ارور به علت اختلالاتی که در سرور یا اینترنت شما رخ می دهد اتفاق می افتد و می توان با انجام چند کار ساده این ارور را رفع نمود .
آموزش رفع ارور ۵۰۴ Gateway Timeout
یکی از راه حل ها برای حل این مشکل رفرش کردن صفحه وب شماست . برای انجام این کار و رفرش کردن صفحه وب خود می توانید از کلید F5 صفحه کلید خود استفاده نمایید .در صورتی که مشکل از سمت شما باشد با رفرش صفحه مشکل حل نخواهد شد و شما باید مودم خود را برای چند دقیقه خاموش و مجدد روشن کنید.ریشه این مشکل می تواند در نرم افزار هایی که برای دور زدن فیلتر استفاده می کنید باشد در این صورت کافی است تا این نرم افزار را ببندید و خاموش کنید .
در صورتی که برای سیستم خود DNS تعریف کرده باشید می توانید با غیرفعال کردن آن این مشکل را رفع کنید .این مشکل می تواند زمانی نیز رخ دهد که سایت مورد نظر از کلودفلر استفاده نماید در این صورت شما نمی توانید برای رفع این مشکل اقدامی کنید و باید منتظر رفع مشکل توسط ادمین سایت باشید .
در صورتی که تمام راه ها را امتحان کردید و نتیجه نگرفتید ممکن است مشکل از سمت سرور شما باشد در این صورت باید برای رفع این مشکل با پشتیبانی سرور خود تماس حاصل فرمایید .
چطور می توانیم ۵۰۴ را رفع کنیم؟
اصولاً تمامی دلایل نمایش ارور 504 Gateway Timeout به سرور باز می گردد. اما گاهی ممکن است مسائل و یا مواردی از سمت کاربر رخ دهد که موجب نمایش خطای ۵۰۴ شود. به همین دلیل باید ابتدا عیب یابی های اولیه را انجام دهیم تا مطمئن شویم مورد از سمت کاربر رخ نداده باشد.
مرحله اول: صفحه را رفرش کنید
اولین گام برای رفع خطای ۵۰۴ که ساده ترین روش حل کردن ارور 504 Gateway Timeout است، ابتدا چند دقیقه صبر کنید سپس صفحه را رفرش کنید. ممکن است سرور درخواستهای بیشتر نسبت به زمان معمول دریافت کند و قادر به پردازش لازم نباشد. در چنین مواقعی می توانید از ابزارهای آنلاین استفاده کنید و وب سایت خود را بررسی کنید که آیا مشکل down شدن سایت از شبکه است یا خیر.
مرحله دوم: وب سایت را با یک مرورگر دیگر چک کنید
در صورتی که وب سایت بالا باشد، اما شما همچنان خطای 504 را مشاهده می کنید، سعی کنید مرورگر خود را تغییر دهید. پاک کردن حافظه کش مرورگر هم می تواند در بررسی مشکل به شما کمک کند.
گاهی اوقات دلیل نمایش ارور Timeout gateway 504 می تواند مشکلات مرتبط با DNS باشد. باید این مورد را بررسی کرد که اصلاً کار سختی نیست. روش انجام این کار بسته به سیستم عامل شما متفاوت است. تعویض موقت DNS سرور به DNS عمومی گوگل کمک می کند که اگر مشکل از DNS بود مسئله روشن شود.
مرحله چهارم: تست با سیستم های مختلف
سعی کنید وب سایتتان را در کامپیوتر یا دستگاه دیگری چک کنید. در صورتی که هیچ یک از راه حل های ذکر شده خطای 504 را رفع نکرد، مشخص می شود که ممکن است خطا از سمت سرور رخ داده باشد
مرحله پنجم: بررسی گزارشات خطای سایت
ارور Timeout gateway 504 ممکن است به علت تغییرات یا به روزرسانی های اخیر وب سایت رخ داده باشد. سریع ترین راه حل این است که ارور لاگ سایت را چک کنید. پس از انجام این کار، گزارش کاملی از خطاهای سایت به همراه جزئیات و سرنخی از رفع آن در مسیر wp-contents / debug.log قابل دسترس است. با بررسی این فایل می توانید جزئیاتی از خطا و چگونگی رفع آن به دست آورید.
مرحله ششم: بررسی افزونه های سایت
در وردپرس،گاهی اوقات دلیل بروز خطا وجود افزونه های کش است. از طرفی افزونه های قدیمی نیز ممکن است مشکلی ایجاد کنند. به همین دلیل می توانید همه آنها را به طور موقت غیرفعال کنید سپس وضعیت خطا را بررسی کنید. برای غیرفعال کردن تمام افزونه های وردپرس، به پوشه wp-content بروید و برای پوشه plugins نام دیگری اتخاذ کنید. در صورتی که مشکل رفع شد، افزونه ها را تک تک چک کنید تا مورد مشکل ساز پیدا شود .
اگر از CDN استفاده می کنید، باید بررسی کنید که مشکلی در ارتباط با آن وجود نداشته باشد. گاهاً شبکه توزیع محتوا دلیل بروز خطای 504 است.
مرحله هشتم: بررسی تنظیم سرور
گاهاً بررسی تنظیمات سرور و افزایش محدودیت های مرتبط با منابع حلال مشکل است. به عنوان مثال در سرویس آپاچی می توان تغییرات زیر را در فایل httpd.conf اعمال کرد.
# Timeout: The number of seconds before receives and sends time out.
Timeout 600
یکی از ارورهای رایج هنگام وب گردی، ارور 504 است. این ارور ممکن است از سمت کاربر یا از سمت سرور رخ دهد. برای رفع آن باید کش، مرورگر، افزونه های فعال، ارور لاگ، آخرین تغییرات و تنظیمات سرور را بررسی کرد. در نهایت با تشخیص علت بروز ارور که یکی از موارد ذکر شده است، می توان نسبت به رفع آن اقدام کرد.