امروزه محتوای آنلاین به عنوان منبع بسیار مهمی برای تمام افراد دنیا به شمار می رود. نکته ای که در این زمینه بسیار اهمیت دارد، نوع نوشتن محتوا و قرار دادن درست کلمات کلیدی در محتواست. تمام وب سایت ها باید قبل از انتشار هرگونه پست، تحقیق درستی در مورد کلمات کلیدی انجام دهند. تحقیق کلمات کلیدی یادگیری این موضوع است که چه نوع کلمات و عباراتی بیشتر مورد علاقه مخاطبان است و همچنین با تحقیق درست کلمات کلیدی کلیک های داخلی و زمان طولانی برای بهبود رتبه سایت شما ایجاد می شود. یکی از روش های مفید در این زمینه استفاده از Google Trends است که به شما کمک می کند وضعیت وب سایت خود را از نظر عملکرد موتور جستجو یا سئو بهبود دهید. در این مقاله به بررسی این ابزار پرکاربرد گوگل و نحوه استفاده از آن میپردازیم.
در دنیای محتوا و سئو اطلاع از کلمات کلیدی مهم، وضعیت جستجوی آن ها و تحلیل رقبا برای بهبود عملکرد سایت اهمیت زیادی دارد. استفاده از گوگل ترندز برای دستیابی به اهداف سئو که یکی از بهترین ابزارهای سئو گوگل است، یکی از قدم های مناسب برای یافتن کلمات کلیدی است. در این مقاله به طور کامل درباره این ابزار رایگان صحبت کرده و راهکارهای بی نظیری را به شما ارائه خواهیم کرد تا بتوانید تحقیق کلمات کلیدی تان را بهتر پیش ببرید و در نهایت استراتژی بازاریابی محتوایی بهتری را تدوین کنید. گوگل ترندز یکی از ابزارهای کاربردی گوگل است که برای اطلاع از ترندهای گوگل و سرچ کلمات در گوگل مورد استفاده قرار می گیرد . کاربرد این ابزار برای سئو و بهینه سازی وب سایت است. امروزه به دلیل پیشرفت های زیادی که در زمینه صنعت و تکنولوژی صورت گرفته، کاربران برای رونق کسب و کار خود نیازمند ابزارهای خاص هستند. به بیان ساده تر گوگل ترندز، به عنوان ابزاری کمکی برای افرادی که کار سئو را انجام می دهند، محسوب می شود. گوگل در سال های 2006 و 2007، گوگل ترندز را برای کاربران عزیز به بهترین شکل ممکن راه اندازی نموده است.
گوگل ترند یا گوگل ترندز یا Google Trends یکی از پرکاربردترین سرویس های رایگان و تحت وب شرکت گوگل می باشد که با استفاده از آن می توان اطلاعات مفیدی در ارتباط با ترند یعنی روند یا به عبارتی میزان تغییرات سرچ یک کلمه کلیدی دربازه زمانی و منطقه جغرافیایی مشخص بدست آورد. همچنین مقایسه کلمات کلیدی با یکدیگر را بر اساس میزان سرچ و محبوبیت در میان مردم امکان پذیر می کند. اگر صاحب یک وب سایت هستید یا یک کسب و کار اینترنتی دارید باید بدانید که گوگل ترندز یکی از بهترین و مفیدترین ابزارها برای سئو یا بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو است. گوگل ترند یکی از ابزارهای کاربردی برای افراد خبره و متخصص سئو محسوب می شود. بسیاری از افراد با تجربه این ابزار را به صاحبان مشاغل، وب سایت ها و حتی افراد عادی و جستجوکنندگان در اینترنت توصیه می کنند. گوگل ترند به طور ساده ابزاری است که اطلاعاتی درباره کلمات کلیدی جستجو شده در گوگل به کاربران می دهد. به عنوان مثال با استفاده از آن می توانید ببینید که کلمه ی طراحی سایت در کدام شهرها، چه مقدار و در چه بازه ی زمانی مورد جستجو قرار گرفته است، گوگل ترند یک تجزیه و تحلیل کامل و صحیح در مورد کلمات کلیدی به شما می دهد. این ابزار تحلیلی و کاربردی در سالیان اخیر با توجه به ظهور پدیده های مختلف در زمینه ی موتورهای جستجو، گوگل و بهینه سازی وب سایت، دستخوش فراز و فرودهای زیادی شده است. به همین دلیل با توجه به کاربردهای زیادی که برای طراحی سایت داشته، ابزاری بسیار مناسب برای کاربران است.
گوگل ترند این امکان را فراهم کرده که آمار جستجو در گوگل را بر اساس اعمال یک سری فیلترهای مفید و اساسی بدست آورید این پارامترهای قابل تنظیم به شرح زیر می باشند :
• نوع جستجو
با استفاده از فیلتر نوع جستجو شما می توانید مشخص کنید تا تنها آمار مربوط به جستجو در کدام یک از دسته های مختلف گوگل مورد بررسی قرار گیرد که آنها را میتوان جستجو در صفحات وب یا Web Search، جستجو در تصاویر گوگل یا Google Image، جستجو در اخبار گوگل یا Google News، جستجو محصولات فروشگاهی یا Google Shopping و جستجوهای مربوط به یوتیوب یا YouTube search تقسیم بندی نماییم.
• دسته بندی موضوعی جستجو
فیلتر دسته بندی موضوعی جستجو که در حالت پیش فرض بر روی All categories یا همه دسته بندی ها می باشد مشخص می کند که می خواهید آمار جستجو در زمینه چه موضوعاتی مانند هنر و سرگرمی، ورزش، کتاب، ادبیات و غیره مورد بررسی قرار گیرد.
• بازه زمانی جستجو
با استفاده از فیلتر بازه زمانی جستجو که در حالت پیش فرض بر روی Past 12 months همان 12 ماه گذشته می باشد، بررسی روند تغییرات میزان سرچ های انجام شده در بازه زمانی های مشخص از چند ساعت، چند روز، چند ماه و در نهایت یک یا چند سال امکان پذیر می باشد.
• منطقه جغرافیایی جستجو
با استفاده از پارامتر منطقه جغرافیایی جستجو می توانید آمار کلی و روند جستجوهای مردم سراسر جهان را به تفکیک منطقه جغرافیایی یا کشور در اختیار داشته باشید. در صورتی که این فیلتر را در حالت Worldwide قرار دهید، سرچ های انجام شده در کل جهان بررسی خواهد شد. همچنین می توانید کشور مورد نظر خود را جهت بررسی انتخاب نماببد.
گوگل ترندز داده های جستجوی کاربران در گوگل را جمع آوری می کند و به کاربرانش اجازه می دهد میزان فراوانی عبارت جستجو شده را در مقایسه با سایر کلمات کلیدی مشابه در مناطق جغرافیایی مختلف ببینند. داده های این ابزار را می توانید براساس 7 روز گذشته یا براساس محدوده زمانی خاصی که خودتان مدنظرتان است، مرتب کنید. گوگل ترندز به عنوان راهی برای تجزیه و تحلیل و جمع آوری علاقه کاربران در موضوعات یا زمینه های مختلف آغاز شد و اکنون به یک ابزار برای استفاده از داده های بزرگ تبدیل شده است که می تواند میزان سرچ و فراوانی کلمات یا عبارت های کلیدی را در مقیاس بسیار بزرگتری به کاربران ارائه دهد. از این ابزار می توان برای همه چیز از پیش بینی فناوری گرفته تا بهینه سازی سئو سایت استفاده کرد. در واقع زمانی که شما تحقیق کلمات کلیدی را انجام می دهید نیاز است، فراوانی دو یا چند کلمه کلیدی را باهم مقایسه کنید که ابزار گوگل ترندز این امکان را به شما می دهد. نکته بسیار مهم این است که این ابزار میزان جستجو واقعی کلمه یا عبارت کلیدی را به شما نشان نمی دهد، بلکه میزان نسبی جستجوی کلمه یا عبارت کلیدی را بین عددی از 0 تا 100 به شما نشان می دهد.
گوگل ترندز از فواید و محبوبیت های فراوانی بهره مند است. به طور مثال برای آگاهی از میزان محبوبیت برند خود باید نام آن را سرچ کنید، این کار برای افزایش اطلاع کاربر از تعداد جستجو در بازه های مختلف زمانی خواهد بود. در اصل برای آن است که کاربر دریابد میزان جستجو آن چقدر فزونی یافته است. گوگل ترندز نوعی ابزار خاص و مهم برای افرادی است که قصد سفر کردن را دارند. این افراد می توانند با جستجو کلمات کلیدی مرتبط با کار خود، کلمه ای که بالاترین سرچ در آن مکان را دارد را پیدا کرده و از آن در کار خود بهره ببرند. گوگل ترندز را می توانید به عنوان ابزار مهم برای گسترش بازار کار خود استفاده نمایید. برای مثال با استفاده از این ابزار می توان شهرهایی که بالاترین میزان سرچ در رابطه با محصولات و خدمات کسب و کارتان دارند را ببینید و برای راه اندازی شعبه دیگر اقدام کنید. با استفاده از این ابزار، به امکاناتی مانند فیلتر کردن داده ها دسترسی خواهید داشت که به کمک آن ها به راحتی امکان گزارش گیری و آنالیز داده ها برای شما فراهم است.
از ابزار گوگل ترندز در چند حالت می توان استفاده نمود که این موارد را می توان همان کاربردهای آن دانست که به شرح زیر میباشند:
1. افرادی که سرمایه کافی برای استفاده از سرویس های پولی مانند کوفاندر را ندارند.
2. پیدا کردن محصولاتی که بسیار پرفروش هستند، خیلی کار سختی نیست، اما خب خیلی هم اهمیت ندارد! چراکه اصولا محصولات و خدمات پرفروش همیشه رقابت زیادی در حوزه شان دارند و عملا ورود به آنها نیاز به سرمایه زیادی دارد.
3. اگر بخواهید میزان شهرت یک موضوع را در یک زمان معین ببینید.
4. اگر یک وب سایت محتوایی دارید یا اصلا از آن دسته کسب و کارهایی هستید که به تولید محتوا اهمیت زیادی می دهند، قطعا ترندز قرار است به دردتان بخورد. به کمک این ابزار می توانید با جستجوی کلمات مختلف، موضوعاتی که در حال رشد هستند را پیدا کنید.
5. اگر بخواهید شکل های نوشتاری مختلف یک کلمه را مقایسه نمایید.
6. محبوبیت های فصلی را پیدا کنید، اگر یک فروشگاه اینترنتی دارید یا اصلا اگر یک سایت محتوایی دارید، فرصت خوبی وجود دارد که بتوانید در بازه های زمانی کوتاه، مخاطبان زیادی را به سایت تان دعوت کنید. با یک برنامه ریزی می توانید با استفاده از تکنیک های سئو سایت فروشگاهی سال بعد روی این کلمه رتبه داشته باشید. همینطور می توانید برای تبلیغات در آن زمان برنامه ریزی کنید.
7. پیدا کردن میزان محبوبیت یک محصول در یک منطقه، مورد بعدی که شاید بتوانید برای آن از گوگل ترندز کمک بگیرید، این است که محبوبیت یک محصول یا خدمات در یک استان از کشور را پیدا کنید. در واقع اینجا گوگل ترند در حال نشان دادن میزان محبوییت جستجوی کلمه قاب موبایل در استان های مختلف کشور است.
8. استفاده از گوگل ترندز برای آپدیت محتو، به طور کلی گوگل از همان ابتدا هم به بروزرسانی کردن محتواها علاقه زیادی داشت و به مقالاتی که بروز می شدند بیشتر توجه می کرد. این موضوع بعد از رونمایی از الگوریتم تازگی محتوا بیشتر هم شد. با توجه به این، امروز کسب و کارها دائم محتواهای سایت شان را بروز می کنند. در واقع به کمک این ابزار و بررسی علاقه فصلی مخاطبان، می توانید زمان بروزرسانی محتوا را دقیقا به همان وقتی موکول کنید که جستجوی آن زیاد شده است.
9. بررسی رقبا، یکی دیگر از کارهای جالبی که به کمک این ابزار قابل انجام است، آنالیز رقبا در برندسازی است. اینجا گوگل به شما نشان داده که عملا وب سایت ترب نسبت به ایمالز بسیار محبوب تر است.
10. موج سواری یکی از مهم ترین تکنیک هایی است که می توانید در بازاریابی محتوایی اجرایش کنید. در این تکنیک سعی می کنید روی موضوعات محبوب روز سوار شده و به کمک شان، هم مخاطبان را به سایت دعوت کنید و هم در بازاریابی شبکه های اجتماعی فالوور بگیرید.
11. به دلیل اینکه به تازگی کاربران ایرانی زیادی به یوتیوب هجوم برده اند، بسیاری از کسب و کارهای کشور از آن استفاده می کنند. حالا نکته اینجاست که در گوگل ترندز بخشی وجود دارد که به کمکش می توانید آمار جستجو در سایت یوتیوب را بررسی کنید.
12. تحقیق کلمات کلیدی به کمک گوگل ترندز، تحقیق کلمات کلیدی فرآیند در سئوی سایت شما اهمیت بسیار زیادی دارد
برخی از افراد قصد واردات کالا به بازار را دارند، ولی ممکن است این سوال در ذهنشان نقش ببندد که آیا با وارد کردن فلان کالا مثلا چرخ گوشت با فلان مارک به بازار داخل کشورشان افراد نیازشان برآورده می شود، این سوالی است که تنها با تحقیق نوع وسیله وارداتی در بخش گوگل ترندز، می توانید به آن برسید. اگر عبارت مربوط به چرخ گوشت در گوگل ترندز سرچ کنید، متوجه شدت تقاضا یا کاهش آن در بازار خواهید شد. اگر در گوگل ترندز، کلمه خرید را وارد نمایید و ترندهای مرتبط با آن را مشاهده کنید، متوجه خواهید شد افراد طی ۱ ماه گذشته چه اقلامی را از همه بیشتر استفاده کرده اند. به عنوان نمونه مقایسه ای بین ۴ شبکه اجتماعی انجام شده و نمودار نشان دهنده پربازدیدترین این کلمات در نزد کاربران است. به عنوان نمونه فیس بوک بیشترین سرچ را داشته است.
یکی از بخش هایی که در وب سایت گوگل ترندز در دسترس است، Trending Searches است. با مراجعه به این بخش می توانید تمام کوئری های که میزان رشد بسیار بالایی در ۲۴ ساعت گذشته داشته اند را پیدا کنید. برای دسترسی به این بخش ابتدا نام کشور ایران یا کشوری دیگری که مد نظر دارید را انتخاب کنید تا محبوب ترین کلمات کلیدی را مشاهده کنید. این سایت برای ایران در چندی پیش فعال نبود اما در حال حاضر میتوانید از امکان گوگل ترندز فارسی استفاده کنید این موضوع احتمال حضور شما در گوگل دیسکاور را افزایش می دهد. شما می توانید با توجه به این ابزار و میزان محبوبیت هر کلمه کلیدی تقویم محتوایی خود را تنظیم کنید تا به صورت منظم محتواهای خود را در بهترین بازه زمانی منتشر کنید. گاهی اوقات می توان هر ماه برای یک کلمه کلیدی محتوای جذاب نوشت و با توجه به نقطه اوج آن در هر ماه، منتشر کرد. البته گاهی اوقات یک کلمه کلیدی کشش نوشتن یک محتوا در هر ماه را ندارد. برای این کار می توانید یک محتوا نوشته و هر ماه آن را به روز کنید. این ابزار تمام کلمات کلیدی پرکاربرد مرتبط با عبارت موردنظر شما را نشان می دهد. به این ترتیب می توانید به راحتی با استفاده از این کلمات در بازه های زمانی مختلف به تولید محتوا بپردازید. با این ابزار مهم و کاربردی می توانید بهترین کلمات کلیدی را پیدا کرده و به صورت هدفمند به تولید محتوا بپردازید. گوگل ترند به شما کمک می کند به صورت کاملا اصولی برنامه ریزی کرده و به سرعت به موفقیت نزدیک شوید. پیشنهاد می کنیم قبل از تحقیق کلمات کلیدی و پیدا کردن بهترین کوئری ها محتوا ننویسید.
در انتها میبایست خاطر نشان شد که اگر کلمه مورد نظر شما از محبوبیت خاصی برخوردار نباشد در نتیجه در گوگل ترندز اطلاعاتی درباره آن نشان داده نخواهد شد. در اصل این کلمه در گوگل ترندز، نتایج خوبی نشان نمی دهد. اما در برخی مواقع به علت وجود برخی محدودیت های موجود برای ما ایرانیان ممکن است اطلاعاتی برای ما نشان داده نشود. گوگل همیشه به دنبال محتوای جدید و یونیک است. در حال حاضر گوگل ترند بهترین ابزار موجود برای یافتن ایده های تولید محتوا است و به شما در جذب ترافیک و افزایش بازدید بیشتر کمک می کند. چنانچه تا به حال از این ابزار استفاده نکرده اید بهتر است دست به کار شوید و از این طریق سئوی وب سایت خود را بهبود بخشید. این ابزار سبب می شود تا با دید وسیعی، بهترین کلمات کلیدی در حوزه فعالیت خود را بشناسید و از آن ها در راستای نتایج بهتر استفاده کنید.