سایت واکنش گرا یا سایت ریسپانسیو (responsive) سایتی است که اندازه و چیدمان اجزای آن شناور است و با ابعاد و رزولوشن دستگاه های مختلف تغییر می کند تا کاربران صرف نظر از اینکه صفحه نمایش دستگاهشان کوچک باشد (مانند اکثر گوشی های هوشمند موبایل) یا نمایشگری متوسط و بزرگ داشته باشند مثل تبلت، لپ تاپ و کامپیوترهای رو میزی، تجربه کاربری راحتی داشته باشند.
اصول مهم در طراحی سایت ریسپانسیو
گسترش جهانی استفاده از موبایل
اگر در نظر داشته باشیم و آمار وب سایت خود را بررسی نماییم مشاهده خواهیم کرد که نیمی از بازدیدهای
سایت ما را بازدیدکنندگانی را تشکیل می دهند که از موبایل استفاده می کنند همین امر موجب تفکر درباره
طراحی سایت های انعطاف پذیر و یا همان
سایت های ریسپانسیو می باشد.
طراحی برای موبایل یا دسکتاپ
امری که خیلی از مدیران وب سایت ها را به تفکر برمی انگیزد این است که آیا وب سایت آن ها نیازی به ریسپانسیو بودن دارد یا خیر، باید گفت طراحی ریسپانسیو سایت بستگی به نیاز آن ها و کاربران آنها دارد،
اگر بیشتر کاربران با موبایل و یا دستگاه های دیگر سایت را مشاهده می کنند پس نیاز به ریسپانسیو بودن سایت است.
سایت ریسپانسیو (Responsive) :
مهمترین مزیت طراحی سایت رسپانسیو سازگاری آن با انواع دستگاهها با رزولوشن های مختلف است. در این نوع طراحی ساختار کلی وب سایت بصورت اتوماتیک همراه با تصاویر، فونتها و لایه ها مطابق با سایز هر دستگاه تغییر داده شده و نمای بصری لذت بخشی برای بازدید کننده پدید می آورد.
یعنی هر آنچه که در صفحه کامپیوتر و یا لپ تاپ مشاهده می نمایید نمایش سایت بعد از طراحی ریسپانسیو به صورت عمودی خواهد شد، و بحث بعدی که حایز اهمیت بسیاری است مبحث واحد های مربوط به صفحه است که برای نمایش سایت در موبایل و یا رزولیشن های مختلف نمی توان صرفاً از پیکسل استفاده کرد. لازم است از واحدی استفاده شود که پهنای آن درصدی از عنصر اصلی خود را تشکیل دهد که با تغییر پهنای صفحه آن عنصر هم تغییر اندازه بدهد.
فونت ها شامل معایب و مزایایی هستند که به دو بخش وب فونت و فونت های سیستمی شناخته می شوند. که معایب و مزایای خود را دارا می باشند. در حالت کلی بیشتر طراحان به گرافیک سایت خود بسیار اهمیت می دهند. بنابر این باید به سراغ وب فونت ها بروند.
استفاده از فونت های سیستمی دو عیب اساسی دارد:
ممکن است فونتی که شما برای سایت خود انتخاب کرده اید در سیستم کاربر وجود نداشته باشد.
حتی اگر فونت مورد نظر در سیستم کاربر وجود داشته باشد ممکن است مرورگر کاربر فونت مورد نظر را نخواند.
سنگینی وب فونت ها ممکن است در سرعت باز شدن صفحات تاثیر بگذارند.
استفاده از عکس ها مبحث خیلی مهمی در سایت می باشد.
عکس هایی که استفاده میکنید باید حجم پایینی داشته باشند و گرافیک مطلوبی را دارا باشند تا برای کاربر زننده نباشد. برای عکس با وضوح و گرافیک بالا از فرمت های jpg ,png استفاده نمایید.
نقاط شکست، بهترین نقاط در وب سایت است که می توان روی آن ها مانور بسیاری داد و چیزی که مهم است این است که از آنها به درستی استفاده شود چون قابل جابجایی هستند و اولویت آنها بسیار مهم است.