سیستم مدیریت محتوای وردپرس سرویس قدرتمند در زمینه طراحی سایت به وسیله افزونه های خود میباشد، به این دلیل افزونه های رایگان و غیررایگان متعددی در دسترس قرار دارد که با هر کدام از آنها میتوان نیازهای سایت را برطرف کرده و امکانات بهتر فرآهم آورد. در حال حاضر افزونه های ضروری بسیار وجود دارد که باید آنها را شناخت تا بتوان از آنها به نحو احسنت استفاده کرد، در ابتدا باید گفت پلاگین ها یا افزونه ها ، یک سری کد میباشند که به عنوان مکمل یک سایت باعث کامل تر شدن ویژگی های اینترنتی آن خواهند شد. با نصب فایل افزونه های وردپرس میتوان بدون نیاز به کد نویسی ، زیباتر سازی سایت یا افزودن امکانات پیشرفته به قالب سایت را در اختیار داشت و هزینه کدنویسی و یا طراحی توسط برنامه نویسان مربوطه را کاهش داد. در این مقاله سعی برآن است تا برخی از افزونه های کاربردی وردپرس را معرفی نماییم.
معرفی افزونه های کاربردی وردپرس
افزونه های وردپرس ، فایل های زیپ یا فشرده ای هستند که به کاربران ارائه میگردند، با نصب این فایل ها برروی سایت امکانات بسیار زیادی در عرض چند ثانیه به سایت اضافه میگردد.
1. افزونه های بهینه سازی و سئو وردپرس
سئوی سایت ها همواره یکی از مهمترین نکات قابل توجه پس از راه اندازی بوده و هست. به همین دلیل در سایت های وردپرسی هم شاهد این موضوع هستیم که وبمستران توجه ویژه ای به بحث سئوی وردپرس داشته باشند. برای سئوی سایت های وردپرسی افزونه های متعددی وجود دارد.
• WordPress seo by yoast: این افزونه مراحل بهینه سازی را انجام داده و کارایی سایت را افزایش می دهد، این پلاگین یکی از ضروری ترین افزونه های راه اندازی سایت میباشد که ترافیک ورودی را با افزایش چشمگیری روبرو خواهد کرد و منجر به توسعه و پیشرفت کسب وکار می شود.
• W3 tatal cache: این افزونه کش وردپرس میباشد که با افزایش صفحات سایت در گوگل موجب بهبود کارایی و بهینه سازی و سرعت سایت خواهد شد.
• ساخت نقشه سایت با Google XML Sitemaps: با استفاده از این افزونه نقشه سایت با فرمت XML ایجاد شده و با معرفی آن به موتورهای جستجو میزان بازدید سایت و سرعت شناسایی مطالب تان افزایش میابد.
• All in one seo pack: این افزونه میتواند با انعطاف بالای خود سئو سایت را خیلی بهتر بهبود داده و برای معرفی برخی توضیحات و کلمات کلیدی به موتور های جست و جو مناسب استفاده شود.
2. افزونه های امنیت و ایمنی وردپرس
مدیران و صاحبان وبسایت ها تلاش زیادی در راستای افزایش بازدید از سایتشان میکنند اما به دلیل عدم توجه به ایمنی تمام زحمات خود را بصورت یکجا از دست میدهند، افزونه های قدرتمند زیادی برای محافظت از وبسایت وردپرسی وجود دارند.
• Akismet: این پلاگین کامنت ها و دیدگاه های کاربران سایت را چک مینماید به این صورت که اسپم ها را شناسایی کرده و برروی آنها مهر عدم تأیید خواهد زد.
• WordPress simple firewall: این افزونه با استفاده از فایروال از سایت در مقابل ورود اسپم ها محافظت مینماید همچنین یک امنیت و ایمنی مناسب را برای ورود به سایت به وجود می آورد.
• Wordfence: این پلاگین شامل فایروال و آنتی ویروس و اسکن وب سایت و کش سریع در موتورهای جستجو می باشد .
• افزودن کپچا به فرم ها با SI CAPTCHA Anti-Spam: این افزونه با افزون یک تصویر امنیتی کپچا به فرم های مختلف باعث کاهش تعداد پیغام های اسپم می شود.
• افزونه قدرتمند امنیتی وردپرس All In One WP Security: این افزونه یک ابزار ساده و فوق العاده کابردی برای حفاظت و امنیت در برابر هک و حملات به سرور شماست، تنها کافیست آن را بر روی وردپرس خود نصب کنید.
• بررسی سلامت لینک ها با Broken Link Checker: لینک ها اهمیت زیادی در SEO سایت اجرا میکنند بطوریکه اگر لینک های موجود در سایت چند لینک منقضی شده باشند گوگل از رتبه شما کاهش خواهد داد، این افزونه به صورت خودکار کلیه مطالب و برگه ها و دیدگاه ها را از لحاظ خرابی جستجو و در صورت وجود لینک خراب آن را اطلاع می دهد.
3.افزونه های فرم ساز در وردپرس
وبسایت مقبول ، نیاز به یک فرم تماس یا سایر فرم های استخدام یا ثبت نام دارد که این فرم ها بالاترین سود را برای سایت داشته باشد. در کسب و کار اینترنتی فرمی جهت دریافت ایمیل و فرم سازهایی که داخل خودشان دیتابیس دارند و امکان برون بری و گزارش گیری دارند نیاز است، حال برخی از فرم سازهای معروف را معرفی میکنیم.
• Jetpack contact form : این افزونه فرم ساز قابلیت ایجاد صفحه یا برگه را فراهم نموده و امکان افزودن فیلدهای مورد نیاز، سفارش سازی اعلانات ایمیل، جلوگیری از اسپم شدن دیدگاه ها، ریدایرکت کردن لینک ها، سفارش سازی ظاهر فرم را نیز در اختیار ادمین سایت قرار میدهد.
• Wp contact form: فرم های تماس کاربران با ادمین و یا پشتیبان سایت را با آن افزونه میتوان ساخت.
• Gravity forms: جهت ساخت انواع فرم ها در سایت وردپرسی این پلاگین استفاده شده که بیش از ۱ میلیون سایت وردپرسی از این فرم ساز بهره میبرند .
• Contact from 7: یکی از مشهورترین و ساده ترین فرم سازها را میتوان این پلاگین نام برد که تا به حال بیش از ۱۶ میلیون بار توسط کاربران وردپرسی دانلود و استفاده شده است.
• Disqus: این افزونه برای بارگذاری سریع بخش دیدگاه ها و ارسال ایمیل، اطلاع رسانی به کاربران مورد استفاده است، کاربران دارای اکانت فیسبوک یا گوگل پلاس بدون مشکل وارد شده و امکان ایجاد کامنت را خواهند داشت.
• ساخت فرم تماس با ما ایمن با Fast Secure Contact Form: این افزونه کاربردی جهت ساخت فرم تماس با ما و فیلتر خودکار پیغام های اسپم، تأئید ایمیل، انتقال کاربر به صفحه دلخواه پس از ارسال، پشتیبانی کامل از CAPTCHA و Akismet، افزودن بی نهایت فیلد به فرم، ساخت و مدیریت چند فرم، مدیریت ساده فیلدها می باشد.
• افزودن قابلیت امتیاز دهی با GD Star Rating: با استفاده از این افزونه میتوان قسمتی را برای سایت تشکیل داد تا کاربران به نوشته ها و برگه ها و نظرات رأی دهند، این مهم باعث افزایش رتبه بندی و طرفداران سایت می شود.
• آگاهی از دیدگاه های جدید با Subscribe To Comments Reloaded: این افزونه امکان درج دیدگاه های جدید از طریق ایمیل برای کاربران را فراهم مینماید همچنین ایمیل های جذاب در این قسمت باعث بازگشت بازدیدکنندگان به وب سایت و افزایش ترافیک سایت خواهد شد.
4. افزونه های شبکه های اجتماعی در وردپرس
شبکه اجتماعی با امکاناتی نظیر پیام خصوصی، ساخت پروفایل، دوست یابی، ساخت گروه و عضویت در گروه ها بدون شک عامل مفیدی در عملکرد سایت میباشد. پلاگین های شبکه های اجتماعی با stylesheet و اسکریپت های اضافی اغلب سرعت وب سایت را کاهش می دهند پس در این راستا تصمیم گیری افزونه مربوطه مهم میباشد. حال برخی از افزونه های شبکه اجتماعی وردپرس را مورد بررسی قرار میدهیم.
• Shareholic: با استفاده از این پلاگین می توان پلتفرم محتوایی ایجاد کرده و از طریق شبکه های اجتماعی، محتوا را به اشتراک گذاشته و آنها را آنالیز کرد.
• Social media feather: با این افزونه دکمه های شبکه های اجتماعی ، با در نظر گرفتن پوسته های مختلف به سهولت میتوان شبکه های اجتماعی را با کارایی بالا در سایت بارگذاری نمود.
• Addthis share buttons: این پلاگین بطور همزمان ادغام ۳۳۰ پلتفرم اجتماعی و بوکمارک در وب سایت را به ادمین سایت هدیه میدهد.
• Sharethis: یکی از مشهورترین افزونه های شبکه مجازی وردپرس میباشد که تا به حال در سایت های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.
• BuddyPress: یک افزونه در راستای تبدیل وب سایت وردپرسی به یک شبکه اجتماعی میباشد که بیش از ۳۰۰ افزونه دیگر در مخزن وردپرس برای این افزونه ساخته شده است.
• افزودن لینک به دیوار فیسبوک با Add Link to Facebook: با استفاده از این افزونه مطالب و برگه ها به صورت خودکار روی پروفایل و یا صفحه فیسبوک ارسال خواهند شد و مدیریت نحوه ارسال نیز میسر میشود.
• افزودن قابلیت های جدید باJetpack by WordPress.com: این افزونه امکاناتی نظیر آمار ، خبرنامه و تنظیمات شبکه های اجتماعی را به وب سایت اضافه میکند.
• افزودن ساده کلیپ های یوتیوب با Smart YouTube PRO: توسط این افزونه به سادگی ویدئو های youtube و این قبیل سایتها در مطالب و برگه های سایت وردپرسی اضافه خواهد شد. نمایش ویدئو ها روی آیفون و اندروید، افزودن لیست پخش، ساخت خودکار تصاویر بند انگشتی، ابزارک کاربردی، نمایش خودکار ویدئو ها، تولید کد xHTML استاندارد و غیره نیز از قابلیت های دیگر این افزونه می باشند.
5. افزونه های اسلایدر در وردپرس
جذابیت ظاهری سایت را میتوان با استفاده از اسلایدرهای متنوع افزایش داد، ساخت اسلایدر با افزونه های وردپرسی بسیار ساده است. داشتن اسلایدر در سایت امکان جذب کاربر را بهبود بخشیده و تمایل کاربران جهت بازدید و گذراندن وقت خود در سایت را نیز افزایش خواهد داد، برخی از افزونه ها که برای ایجاد اسلایدر در سایت مورد استفاده قرار میگیرند را میتوان به شرح زیر نام برد.
• Smooth slider: این افزونه محتوا و تصاویر را به صورت متحرک درآورده و به نمایش میگذارد .
• Wow slider: ایجاد اسلایدرهای مختلف با افکت تصاویر ، کمک مهم این افزونه به طراح سایت وردپرسی میباشد.
• Meta slider: این افزونه یک پکیج کامل از ۴ اسلایدر متفاوت است که بار هر کدام می توان اسلایدرهای رسپانسیو ایجاد کرد .
• Revolution Slider: یکی از کاربردی ترین افزونه های ایجاد اسلایدرهای منحصر به فرد برای سایت میباشد، این پلاگین امکانات فراوان را به آسانی در اختیار ادمین سایت قرار میدهد.
6. افزونه های آمار سایت در وردپرس
نظر سنجی و آمارگیری از پست ها در سایت میتواند کمک شایانی به ادمین سایت جهت بالابردن قابلیت های موجود داشته باشد، افزونه های گوناگونی در وردپرس برای انجام این عملیات وجود دارد که محبوبترین آنها را میتوان به چند مورد زیر نام برد.
• Google analytics: مشاهده آمار و اتفاقات گوگل آنالیتکس مربوط به سایت با تأیید کد آن و اضافه کردن این آمار به داشبورد سایت و پشتیبانی از شمارش گر تعداد دانلود از قابلیت های این افزونه می باشد.
• Wp state Dashboard: این افزونه ترافیک و آمار سایت را به صورت نمودار نمایش میدهد و همچنین افرادی را که در شبکه های اجتماعی عضو هستند را مشخص می کند .
• آمارگیر قدرتمند و حرفه ای wp statistics: در وردپرس سیستم های زیادی برای نمایش آمار به صورت کلی و یا جزئی وجود دارد که هر کدام در انواع مختلفی خدماتی را به وبمستران ارائه می دهند. یکی از پر بازدیدترین افزونه وردپرسی که برای آمار بازدید سایت استفاده شده است WP Statistics می باشد که توسط فرد ایرانی به نام مصطفی صوفی طراحی شده و تا به امروز چیزی بالغ بر ۲۰۰۰۰۰ کاربر آن را دانلود کرده اند.
• WP-PostViews: محدوده فعالیت این افزونه نمایش تعداد دفعات بازدید از پست ها و برگه های سایت می باشد.
• WordPress Download Monitor: در صورتی که سایت نیاز به افزونه کاربردی برای شمارش تعداد بازدید یک لینک و دانلود یک فایل داشته باشد، این افزونه با فراهم کردن محیط آپلود و مدیریت فایل های قابل دانلود و ثبت تعداد دانلود این مهم را فراهم می آورد.
• WP-Polls: این افزونه سیستم نظرسنجی قدرتمندی را با پشتیبانی از AJAX به وب سایت اضافه مینماید.
7. افزونه های مدیریت محتوا در وردپرس
ظاهر سایت در دید اول به کاربر حرفهای بودن و یا نبودن طراح آن را نشان میدهد به همین دلیل این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است. صفحات متنوع و گوناگون یکی از عواملی است که در ظاهر سایت تأثیر به سزایی دارد، حال جهت آنکه بتوان صفحات زیبا و یونیک برای سایت ایجاد کرد میبایست از افزونه های قدرتمند مدیریت محتوا در وردپرس بهره برد.
• Editorial calendar : این افزونه جهت نظم بخشیدن به تولید محتوا، ایجاد تقویم زمانبندی شده و ایجاد جدول برنامه ریزی شده برای انتشار پست ها میباشد.
• Content scheduler: این افزونه به صورت اتوماتیک تاریخ ایجاد محتوا را در جدول منظم در اختیار ادمین سایت وردپرسی قرار میدهد.
• Aged content message : با استفاده از این افزونه میتوان پیامی را در بالای نوشته های یکتا به صورت یک اطلاع رسانی نمایش داد.
• Page Builder by SiteOrigin: یک افزونه برای صفحه آرایی به کمک ویجت های مختلف بوده که صفحه ساز به سهولت هر چه بیشتر امکان بارگذاری اطلاعات را خواهد داشت.
• Visual Composer: با استفاده از این افزونه میتوان صفحات جذاب با رنگ بندی و طرح های بسیار متنوعی بدون هیچ محدودیت تا بی نهایت ساخت.
• EWWW IMAGE OPTIMIZER: این افزونه جهت تغییر سایز و حجم اشغالی و فرمت تمامی عکس ها، کاربرد فراوانی دارد.
• WP-Jalali: این افزونه جهت تنظیم و نمایش تاریخ شمسی و ویرایش مطالب استفاده شده و قابلیت ویرایش دسته جمعی نوشته های یک ماه را نیز در اختیار ادمین قرار خواهد داد.
• Duplicate Post: این افزونه به کاربران این امکان را میدهد که بتوانند از اطلاعات و مطالب سایت وردپرسی کپی و رونوشت تهیه نمایند.
• TablePress: این افزونه ایجاد جدول ها با فرمت های مختلف بدون نیاز به دانستن HTML با ظاهری جذاب برای مواردی همچون لیست قیمت و لیست اقلام را فراهم میسازد.
• ویرایش گر متن پیشرفته با TinyMCE Advanced: این افزونه اضافه ، حذف و تغییر متن سایت را آسان کرده و پشتیبانی ساخت جدول، تنظیمات بیشتر هنگام ساخت لیست ها، جستجو و جایگزینی متن، ویرایش CSS درون خطی و غیره با استفاده از قابلیت کلیدهای تعبیه شده در خود را نیز به ادمین اهدا مینمایند.
• صفحه بندی مطالب با WP-PageNavi: با فعال کردن این افزونه و قرار دادن یک کد کوتاه در قالب ، امکان صفحه بندی مطالب فراهم خواهد شد.
• چند زبانه کردن سایت با WPML: یکی از قدرتمند ترین افزونه هایی میباشد که امکان ایجاد سایت چند زبانه را به وردپرس میدهد که کلیه قالب های روز دنیا با این پلاگین برای چند زبانه شدن سازگار میباشند.
• Yet Another Related Posts Plugin: نمایش دادن مطالب مرتبط سایت باعث افزایش بازدید کاربران در وب سایت شده که نمایش این مطالب در فیلد RSS، مهمترین عامل استفاده از این افزونه بوسیله طراحان سایت میباشد.
• WordPress Popular Posts: جهت نمایش محتوای خوب یک سایت ، میبایست برترین مطالب را در نگاه اول در اختیار کاربر قرار داد، با استفاده از این افزونه محبوب ترین مطالب و مناسب ترین پست ها در ابتدا برای بازدید کننده سایت نمایش داده میشود.
• WooCommerce: این افزونه مهمترین ابزار فروشگاه ساز تحت وردپرس می باشد که براحتی میتوان اقدام به ایجاد یک فروشگاه اینترنتی با امکانات مختلف نمود.
• نسخه موبایل حرفه ای با WPtouch: امروزه با پیشرفت تکنولوژی، داشتن یک سایت واکنش گرا یا Responsive هوشمندانه ترین فعالیت طراح سایت میباشد. با نصب این افزونه بدون نیاز به ویرایش کدهای قالب، بطور خودکار کاربران موبایل توانایی مشاهده تمامی صفحات سایت را خواهند داشت.
8. افزونه های بک آپ گیری در وردپرس
در مقوله طراحی و برنامه نویسی و نگهداری از سایت بدون شک یکی از مهمترین موارد داشتن بک آپ از اطلاعات تولید شده و محتوای سایت میباشد که با استفاده از افزونه های زیر میتوان این مهم را رقم زد.
• BackWp up: این افزونه از سایت وردپرسی نسخه پشتیبان گرفته و در زمان لازم آن را بازگردانی مینماید و نسخه پشتیبان را در بک آپ باکس ذخیره میکند.
• Wp DB backup: این افزونه یکی از معروف ترین افزونه ها در زمینه بک آپ گیری از پایگاه داده وردپرس است.
• Vaultpress: این افزونه امکان تهیه بک آپ و بازگردانی آن را به ساده ترین و سریعترین روش فراهم میسازد.