اولین بار Mandriva در سال 1998 با نام لینوکس Mandrake عرضه شد و به هدف ساده سازی استفاده از سیستم عامل لینوکس برای عموم اعلام شد. سیستم عامل لینوکس در آن زمان برای کاربران حرفه ای و با دانش کافی ، سیستم عامل مناسب و قدرتمندی بود اما برای افراد عادی کار با آن راحت نبود. بنابراین برای رقابت با سیستم عامل ویندوز، این نسخه از لینوکس معرفی گردید.
توزیع Mandriva از سیستم عامل لینوکس تحت عنوان یک سیستم عامل مجزا که بر اساس هسته اصلی لینوکس برنامه ریزی شده است شناخته می شود همچنین می توان آن را یک نسخه از توزیع red hat نیز دانست. مبدأ Mandriva کشور فرانسه است و در این کشور ایجاد و توسعه یافته است. معماری این سیستم عامل از ساختارهای i586 ، x86 و x64 پشتیبانی می کند. Mandriva از دسکتاپ هایAfterStep ، Blackbox ،Fluxbox ،GNOME ،KDE ،IceWM ،LXDE ،Openbox ،WMaker و Xfce پشتیبانی می کند. این توزیع از لینوکس را هم به عنوان دسکتاپ، هم به عنون سرور و هم به عنوان سرور دسکتاپ مورد استفاده قرار می دهند.
اولین بار Mandriva در سال 1998 با نام لینوکس Mandrake عرضه شد و به هدف ساده سازی استفاده از سیستم عامل لینوکس برای عموم اعلام شد. سیستم عامل لینوکس در آن زمان برای کاربران حرفه ای و با دانش کافی سیستم عامل مناسب و قدرتمندی بود اما برای افراد عادی کار با آن راحت نبود. Mandrake متوجه این نقص شد و بهترین رابط گرافیکی دسکتاپ ممکن در آن زمان برای لینوکس Mandrake را ایجاد کرد و باعث شد استفاده از لینوکس برای همگان به یکباره ساده و آسان شود. در سال 2005 شرکت MandrakeSoft که عرضه کننده Mandrake بود با یک شرکت برزیلی به نام Conectiva تجمیع شد و نام محصول خود را به Mandriva تغییر دادند، دفتر اصلی این شرکت در شهر پاریس ماندگار شد.
Mandriva از Package Manager شناخته شده RPM که از سیستم عامل Red Hat گرفته شده است بهره برداری می کند. چرخه حیات یا در عبارت فنی Lifetime لینوکس Mandriva این طور است که محصولات اصلی مانند خود سیستم عامل و نرم افزارهای سیستمی هر 18 ماه یکبار آپدیت می شوند در همین حین محصولات دسکتاپ این لینوکس از قبیل Windows Manager ها، محیط های دسکتاپ و مرورگرهای اینترنتی و غیره آن هر 12 ماه یکبار بروز رسانی می شوند. محصولات نسخه سروری سیستم عامل Mandriva Linux تا 5 سال بروز رسانی کامل می شوند. آخرین نسخه ای که از لینوکس Mandriva منتشر شد در سال 2011 و در ماه آگوست بود.
نخستین نسخه سیستم عامل Mandriva بر پایه و اساس سیستم عامل Red Hat Linux نسخه 5.1 بنا گذاشته شد و این پروژه با دسکتاپ KDE برای اولین بار در سال 1998 معرفی شد. بعد از گذشت زمان، این سیستم عامل آنقدر از شکل و ظاهر و همچنین سورس کدهای لینوکس Red Hat فاصله گرفت که به عنوان یک توزیع مستقل از لینوکس مطرح شد که دیگر هیچ ارتباطی با Red Hat نداشت Mandriva ای که امروزه شما می بینید برای خودش ابزارهای اختصاصی و اصلی دارد که بیشتر برای ساده تر کردن پیکربندی این سیستم عامل ارائه شده اند.
Mandriva را به واقع می توان یکی از ساده ترین و کاربر پسند ترین توزیع های لینوکس معرفی کرد که نصب و استفاده از آن بسیار در مقایسه با سایر توزیع های لینوکس دیگر آسان تر است. Mandriva در زمانی عرضه شد که ویندوز و مرورگر Internet Explorer در حال پر کردن بازار سیستم عامل ها در دنیا بودند و فقط و فقط به دلیل ساده بودن کاربری ویندوز اکثر کاربران به سمت ویندوز سوق پیدا می کردند. در آن زمان تنها مرورگر اینترنتی که در لینوکس قابل استفاده بود Mozilla بود، البته مرورگرهای دیگری مثل Konqueror و Galeon هم وجود داشتند که بصورت اختصاصی برای سیستم عامل لینوکس طراحی شده بودند اما به هیچ عنوان قابل مقایسه با Mozilla نبودند.
ویژگی ها و توانایی های اولیه Mandriva
از ویژگی ها و توانایی های اصلی که در Mandriva موجود است وجود مرکز کنترل مندریوا یا Mandriva Control Center است که به ما امکان پیکربندی و انجام تنظیمات Mandriva به ساده ترین حالت را می دهد. نرم افزارها و برنامه های تخصصی ویژه همین سیستم عامل نیز در آن وجود داشت که از آن جمله می توان به برنامه هایی به نام Drakes اشاره کرد، این ابزارها امکان پیکربندی بسیاری از کارهای معمول سیستم عامل را به کاربر می دادند برای مثال ابزار MouseDrake این امکان را به شما می داد که تنظیمات Mouse سیستم را انجام دهید و یا ابزار DiskDrake این امکان را به شما می دهد که بتوانید درایو ها و دیسک ها را مدیریت کنید، ابزار DrakeConnect برای اتصال به شبکه و اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد. بیشتر این ابزارها با استفاده از GTK+ و Perl نوشته شده اند و می توان آنها را هم بصورت گرافیکی و هم از طریق خط فرمان مدیریت و پیکربندی کرد.