سیستم عامل کلود لینوکس در ارائه سرور های میزبانی اشتراکی محبوبیت بالایی را به خود اختصاص داده است، دلیل این مورد را میتوان امکان کنترل منابع و مدیریت کاربرد استفاده از منابع سرور بدانیم. باتوجه به اینکه استفاده از کلود لینوکس از طرف مدیران سرور مقبولیت زیادی یافته است، سیستم عاملی بر پایه OpenVZ جهت سهولت در انجام فعالیت ها برای آن معرفی گردید. جهت تهیه آمار و ارائه توضیحات یوزرهای میزبانی کلود لینوکس از محیط مدیریتی LVE که توسط طراحان CloudLinux ارائه شده است استفاده میگرد. در این مقاله قصد برآن است که با LVE Manager آشنا شده و اطلاعات کاربردی در این رابطه کسب نماییم.
در ابتدا میبایست چند ویژگی میزبانی تحت کلود لینوکس که LVE فضای مدیریت یوزر های آن را برعهده دارد، نام ببریم:
• قابليت اطمينان
میزبانی کلود در افزایش عملکرد برنامه های کاربردی برای پردازش داده های بالا قابلیت مناسبی را در اختیار کاربران قرار میدهد، امکان تغییر ترافیک برای کاربران به هنگام درخواست های بالا را نیز میتوانید در سرویس های ابری فراهم نمایید. اختصاص منابع به راحتی و سرعت بالا در کلود انجام شده و امکان مدیریت پایگاه داده از طریق گوشی هوشمند نیز قابلیت دیگر در سرویس کلود میباشد، در این صورت کنترل برنامه نویسی و دسترسی به زیر ساخت به آسانی انجام پذیر خواهد بود.
•
مقياس پذيري
منابع داخلی در کلود جهت افزایش کارایی امکان پذیر بوده و محیط پویا در راستای مدیریت هرچه بهتر وب سایت را میتوان در این سرویس فعال سازی نمود. یکپارچگی منابع سرور با توجه به نیاز کاربران وب سایت و مدیران نیز قابل تنظیم میباشد، در این حالت بایگانی اطلاعات و اجرای پروژه های مالی بزرگ در دنیای اینترنت برای شما فراهم خواهد شد.
• پشتيباني اختصاصي
در میزبانی های ابری با افزایش مديريت خدمات باعث شده کاربران بطور مداوم دسترسي به پشتيباني فني را داشته باشند، در این صورت پشتیبانی از سخت افزار، سيستم عامل، شبکه و يا کنترل پنل ها در اختيار شما قرار داده میشود. در این راستا هیچگونه مشکلات سخت افزاری یا پردازشی برای شما در تمرکز کامل کسب و کار وجود نداشته و با کمال آرامش میتوان تمام اقدامات مالی و اداری خود را به انجام برسانید.
• دسترسی مناسب
وب سایت ها در میزبانی های کلود بطور کلی در دسترس میباشند که این قابلیت باعث اطمینان خاطر مدیران سایت جهت عدم اختلال در پروسه فعالیت کاربران و بازدیدکنندگان سایت خواهد بود. پس میتوان گفت که درصد اطمینان سرور کلود در خصوص دسترسی همیشگی و انجام تمامی درخواست های مشتریان بسیار بالا میباشد.
• امنيت
نگرانی امنیت اطلاعات مشکل همیشگی طراحان و مدیران وب سایت های تجاری میباشد، سرورهای ابری با فراهم آوردن سرویس نظارت مداوم و سریع این رسالت مهم را از دوش برنامه نویسان کاسته است. بدون شک در راه اندازی فروشگاه اينترنتي امنیت معاملات مالی و اطمینان از عدم دسترسی افراد سودجو به اطلاعات دارندگان کارت های اعتباری مهترین مقوله میباشد که در میزبانی های کلود این مورد بطور کلی فراهم خواهد شد، البته باید خاطر نشان کرد که قابلیت دسترسی همیشگی سرویس های ابری دلیل اصلی امینت اطلاعات خواهد بود.
• قيمت
سرورهای فیزیکی باتوجه به تعدد در دیتاسنتر ، هزینه نگهداری و تأمین برق و سخت افزار همچنین تعداد کارشناسان مربوطه جهت راه اندازی و پشتیبانی آنها را بالا میبرد، استفاده از سرویس های کلود بدلیل تقسیم بندی منابع و استفاده از سیستم های تحت سرویس ابری این مشکل را برطرف کرده و مقرون به صرفه تر است.
همانطور که قبل تر نیز گفته شد فضای مدیریتی مناسب و ارائه آمارها برای کاربران هاست مهمترین دلیل طراحان CloudLinux برای ایجاد LVE جهت پشتیبانی بر روی کنترل پنل هایی همچون پلسک، دایرکت ادمین و Cpanel میباشد. کنترل محدودیت اختصاص منابع به کاربران و تعداد هسته های CPU مورد استفاده شده در اپلیکیشن ها و مقدار RAM مورد نیاز در پردازشهای همزمان یوزرها دیگر ویژگی LVE میباشد، دارا بودن چنین قابلیتی مدیران سرور را جهت صرفه جویی در اختصاص منابع به یوزرها به سمت سرویس کلود و استفاده از LVE Manager کشانده است.
کاربران با وجود مدیریت LVE در خصوص اختصاص منابع داخلی و خارجی امکان ایجاد اختلال در پروسه کاری سرور را نخواهند داشت. درصورتی که ترافیک افزایش یافته و مشکلی از طرف یوزر در سرور ایجاد شود با استفاده از قابلیت های LVE دیگر ایشان دسترسی به cpu یا IO سرور کلود را ندارد و سرور در این شرایط با مشکلی مواجه نمیشود، دلیل اصلی نیز همان مدیریت یوزر در میزان استفاده مشخصی از منابع سخت افزاری میباشد.
مدیران سایت و سرور ها همیشه نگران استفاده بیش از حد منابع سرور بوده و راهکارهای متفاوتی را برای عدم ایجاد اختلال کاربران در این راستا امتحان نموده اند، بعد از ظهور LVE این مشکل کامل برطرف گردید. ادمین هاست در این فضای مدیریتی امکان در نظر گرفتن محدودیت خاصی برای یوزرها و ویرایش آنها را به سهولت خواهد داشت، این مورد به این صورت میباشد که لیست درخواست های کاربران با یوزرهای مشخص شده آنها و میزان cpu مصرفی در آن میزبانی به راحتی در اختیار مدیر سرور قرار میگیرد. پس شناسایی کاربر متجاوز به حریم مشخص شده و مسدود سازی آن یوزر در سرور کلود را LVE در بستر سرویسی امن در اختیار ادمین قرار میدهد، همچنین تاریخچه میزان مصرف منابع یوزرها در یک جدول مشخص بایگانی شده تا در زمان لازم قابل دسترس مدیران سرور باشد که میتوان این مورد را یکی از عوامل مفید برای تمامی کاربران CloudLinux نام گذاری کرد.
سیستم عامل لینوکس با ارائه LVE Manager، بدلیل قابلیت های بالای مدیریتی همچون قابل محدود سازی یوزرها باعث افزایش کارایی هاستینگ و سهولت کار مدیران شده است حال این ویژگی های کامل LVE را می توان موارد زیر نام برد:
1. Entry Process : برای هر یوزر تعداد پردازش های ورودی قابل کنترل میباشد.
2. Inode : ادمین با این ساختار امکان مدیریت تعداد پوشه های موجود در هاست را داشته و محدود سازی در این سرویس فایل را میتواند عملی نماید، به عبارتی دیگر مدیر سرور می تواند با این بخش مشخص نماید که هر یوزر توان ایجاد بیش از مقدار محدود فایل یا رقمی دیگر را نداشته باشد.
3. Number of Processes : پردازش هاست میبایست دارای محدودیت هایی باشد، تعداد عملیات پردازش بدون شک محدودیت های امنیتی مناسب هر سرور را دارد که ادمین هاست با استفاده از این قابلیت امکان مدیریت را خواهد داشت.
4. SPEED : باتوجه به اینکه در راه اندازی سرور کلود از cpu با قابلیت مشخص استفاده میگردد پس استفاده از آن نیز باید به طور مشخص انجام گردد تا اختلالی در پروسه کاری سرور ایجاد نشود، مدیران هاست با استفاده از این بخش میتوانند یوزرها را در استفاده از CPU مدیریت نمایند.
5. PMEM : در مقوله هاستینگ اختصاص RAM که دیگر اجزای فیزیکی سرور میباشد نیز مشکل دیگر ادمین میباشد، که این قسمت قابلیت مورد نیاز را برای ادمین فراهم میسازد.
6. Current Usage : مانیتورینگ منابع اختصاص یافته به هر یوزر که در سرور ایجاد شده و در حال استفاده از منابع سرور میباشد، در این قسمت انجام میشود . بخش Current Usage اطلاعاتی در خصوص SPEED ،Memory ،Data Throughput، Read/Write ،Operations Per Second ،The Number of Processes ،Entry Processes را نیز در اختیار ادمین قرار میدهد.
7. Historical Usage : میزان منابع مصرفی از طرف هر یوزر نیاز به بایگانی دارد تا در آینده مدیر با استفاده از آن نسبت به مدیریت بهتر سرور اقدام نماید، در این قسمت، سوابق مصرف منابع هر یوزر ذخیره میگردد.
8. Users : برای مدیریت و اعمال محدودیت های لازم در هر سرور ابری در این بخش وجود خواهد داشت.
9. Statistics : آمار مصرف منابع برای یک دوره زمانی خاص و یا یک یوزر مشخص در این قسمت بارگذاری میشود.
10. Packages : در انتها این بخش اجازه مدیریت و اعمال محدودیت برای پکیج هایی که برای یوزر ها ایجاد شده را فراهم میسازد.