در حالت عادی از طریق دامنه جانشین(Domain Aliasing) می توان چندین دامین را بر روی یک سایت تعریف کرد که با وارد کردن نام هر کدام از دامنه های جانشین تنها سایت مربوطه بارگذاری شود.
دلیل استفاده از دامنه جانشین(Domain Aliasing)
دلیل انجام این کار توسط کاربران، به مالکیت در آوردن چندین دامنه
با پسوندهای مختلف و نام یکسان می باشد، به عنوان مثال داشتن دامین
هایparsdata.com , .parsdata.net ,parsdata.org حتی در زمانیکه نام دامنه
به شکل جمع یا مفرد باشد برخی وب مسترها ترجیح می دهند تا هر دو فرم دامنه
را داشته باشند تا اگر بازدیدکنندگان در تایپ نام دامنه دچار اشتباه شدند
همچنان سایت لود شود.
البته انجام این کار بر روی رتبه ی سایت تاثیر منفی می گذارد چرا که اگر مثلا 100 سایت قرار است به دامین com. شما اشاره کنند این رقم به 33 کاهش پیدا می کند چرا که سایر لینک ها به دامین های دیگر شما (مانند .net و .com) اشاره خواهند کرد. این مسئله Duplicate Content نام دارد.
برای رفع این مشکل یک دامین به عنوان دامین اصلی و سایر دامین ها به عنوان دامین فرعی شناخته می شوند . حال زمانیکه موتورهای جستجو، دامین های فرعی شما را پیدا می کنند، تعداد لینک های اشاره شده به آنها را معادل لینک های اشاره شده به دامین اصلی در نظر می گیرد و دیگری مشکلی در زمینه ی رتبه ی سایت نخواهید داشت.
تعریف چند دامنه با وب سایت مجزا:
در برخی شرکت های میزبانی امکان تعریف چندین دامنه در یک سرویس هاست وجود دارد . گروهی از مدیران سایت ها با توجه نیاز خود اقدام به تهیه میزبانی وب اشتراکی می نمایند. در این نوع سرویس، با توجه به پلن خریداری شده وب، امکان تعریف تعداد محدود/نامحدود دامنه وجود دارد که همه آنها به عنوان دامنه مازاد محسوب شده و تمامی آنها می توانند از فضای میزبانی به صورت یکسان و به صورت Share استفاده نمایند (در برخی از کنترل پنل ها قابلیت تعیین محدوده مجاز مصرف برای مقادیری نظیر Disk Space و Bandwidth برای دامنه های مازاد Add شده وجود دارد).
در این نوع میزبانی دسترسی به کنترل پنل میزبانی تمامی دامنه های Add شده، تنها با استفاده از مشخصات ( نام کاربری و کلمه عبور) کنترل پنل دامنه اصلی امکان پذیر خواهد بود. بدین معنی که جهت مدیریت تمامی دامنه ها تنها یک Control Panel وجود دارد که این کنترل پنل به تنظیمات تمامی دامنه های Add شده دسترسی دارد و امکان مدیریت کلیه دامنه ها با تمامی امکانات را در یک account و فقط با یک Control Panel را برای مدیر وب فراهم می سازد.
تخصیص یک یا چند دامنه به یک فضا یا وب سایت در IIS معمولاً با نام Bindings شناخته می شود.
استفاده از پنل میزبانی Website panel و DirectAdmin در پارس دیتا برای مدیریت چندین دامنه در هاست:
در این حالت یک website panel مرکزی به عنوان تخصیص دهنده ی فضا به دامین دوم و یا سوم و . . . عمل می نماید.
مثلا اگر فضای کنونی سایت معادل 20 گیگابایت باشد و کاربر بخواهد دامین دومی را روی همین هاست اضافه نماید ابتدا سایت مربوط به دامین دوم در یکی از وب سرورها (سایت دوم ممکن است در هر کدام از سرورهای وب با توجه به ترافیک و فضای اشغالی سرور قرار داده شود) قرار گرفته و سپس برای مدیریت فضای آن از یک پنل مرکزی استفاده می شود. به عنوان مثال فضای 20 گیگابایت به دو فضای 10 گیگابایتی تقسیم شده که مدیریت 10 گیگابایت مربوط به سایت دومی توسط هلم مرکزی صورت می پذیرد.
این قابلیت باعث می شود تا همه ی دامین های خود را از طریق یک کنترل پنل مدیریت کرده و دیگری نیازی به استفاده از چندین پنل کاربری نداشته باشید و در هزینه ها و زمان صرفه جویی نمایید.
همچنین هرچه وب سایت های بیشتری داشته باشید شانس تان در افزایش تعداد بازدیدکننده نیز بیشتر خواهد شد.
در این سرویس موارد زیر به راحتی قابل مدیریت هستند
:
مشاهده کلیه ی دامنه های اضافه شده ، ترافیک ، تغییر ویژگی های سرویس ها ، مدیریت ایمیل ها و . . .
اگر هر دو سایت بر روی یک سرور (یک IP اشتراکی) قرار گرفته باشند تاثیر منفی بر روی رتبه ی سایت در موتورهای جستجو ایجاد نخواهد شد.
از طرفی گوگل صفحات را index می کند نه سایت ها (دامین ها) چرا که محتوای این صفحات برای گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است.