انتخاب رنگ در طراحی سایت بسیار موثر بوده و نشان دهنده شخصیت طراح می باشد. طراحان بطور مستقیم با مخاطب خود در ارتباط نیستند، بنابراین به کارگیری رنگ ها در موقعیت مناسب می تواند به آن ها کمک کند تا بتوانند به کاربر احساس خوبی را از بازدید منتقل کنند. از مهمترین مسائلی که در طراحی وب باید به آن توجه کنیم اهمیت به روانشناسی رنگ ها در رنگ بندی صفحات است.
در طراحی صفحات وب، رنگ ها احساسات مورد نظر طراحان را به کاربران منتقل و ازین طریق آن هارا ترغیب به پیگیری می کنند. هر رنگ می تواند ارسال کننده یک پیام خاص باشد. در رنگ بندی یک صفحه باید به این نکته توجه شود که این رنگ قرار است در چه صفحه ای، با چه موضوعی و برای چه مخاطبانی بکار رود. باید هدف از طراحی سایت مشخص شده سپس با توجه به فاکتور های ذکر شده اقدام به رنگ بندی صفحات نمود. رنگ باید برای مخاطب جذاب باشد و با زمینه فعالیت سایت هماهنگ باشد. به اثر روانشناسی رنگ ها باید دقت داشت و تطبیق رنگ ها با لوگو و آرم ها هم نکته بسیار مهمی است.
رنگ ها و اثر گذاری آنها درفرهنگ های مختلف، جنسیت، رده های سنی و... گوناگون است. به عنوان مثال در کشور روسیه رنگ قرمز نماد کمونیسم است و احساس خوشایندی را در بازدیدکنندگان ایجاد نمی کند. یا استفاده از رنگ خاکستری و قهوه ای برای بانوان جذاب نیست. رنگ های تیره برای کودکان مناسب نیستند. رنگ آبی و رنگ های مجاور آن احساس سرما، و رنگ قرمز و رنگ های مجاور آن به فرد احساس گرما می دهند. از این رو هیچوقت یک تولید کننده آب معدنی از رنگ قرمز برای بسته بندی های خود استفاده نمی کند، و هیچ فروشگاه اینترنتی از رنگ آبی جهت رنگ بندی صفحات خود استفاده نمی کند. بانک ها و موسسات بیمه برای ایجاد احساس اعتماد در مخاطب از رنگ آبی و فروشگاه ها برای جلب توجه و جذب مشتری بیشتر از رنگ قرمز استفاده می کنند.
در ادامه به بررسی برخی رنگ ها می پردازیم:
-
سفید: بهترین رنگ برای پس زمینه وب است.
-
سیاه: رنگ سیاه متن روی یک پس زمینه روشن ایده آل است.
-
قرمز: این رنگ از بیننده توجه به خود را طلب می کند.
-
آبی:
امنیت، اعتماد، مسئولیت پذیری و ضمانت.
-
سبز:
تندرستی، طبیعت، این رنگ در چشم ها راحت تر از همه دیده می شود.
-
خاکستری: اعتبار و نفوذ و خاص بودن.
-
صورتی: ظرافت و زنانگی، پرورش کودک.
-
نارنجی:
سرزندگی، لذت و خوشگذرانی، تشویق کردن.
-
زرد: زرد باعث افزایش تمرکز شده و سخت ترین رنگ برای چشم هاست.
به طور کلی هر کدام از رنگ ها تا حدودی احساسات خاصی را با توجه به نوع و سلایق بازدیدکنندگان ایجاد خواهند کرد. در نتیجه در طراحی برای رنگ بندی صفحات باید به روانشناسی رنگ ها توجه خاصی کرد.