این روزها استفاده از شبکه های مجازی در میان گروههای مختلف جامعه بسیار رو به افزایش می باشد ، زیرا این شبکه ها اقدام به تسهیل روابط بین مردم و خانواده ها و دوستان نموده اند. و با توجه به اینکه این سایت ها به کاربران خود این اجازه را می دهند که پروفایل های آنلاین ایجاد کنند و اطلاعات شخصی خود را با تعداد زیادی از کاربران به اشتراک بگذارند دچار محبوبیت بسیار بالایی شده اند و از آنجایی که در این شبکه ها اطلاعات زیادی از افراد منتشر می شود که بخشی از این اطلاعات خصوصی و حساس هستند موضوع امنیت و حریم خصوصی مطرح می شود.
بررسی روش های حفظ حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی
امروزه با توجه به استفاده گسترده از شبکه های اجتماعی آنلاین، بحث حفاظت از داده ها و منابع شخصی اعضا به یک موضوع مهم و اساسی تبدیل شده است ، در واقع شبکه های اجتماعی متشکل از گروه های آنلاینی هستند که به کاربران خود اجازه انتشار منابع و برقراری ارتباطات گوناگون جهت اهداف مختلف را می دهند. با این تفاسیر می توان گفت امروزه از شبکه های اجتماعی جهت برقراری ارتباط، اشتراک اطلاعات و انجام کسب و کار توسط افراد، شرکت ها و سازمان ها استفاده می شود.حال با توجه به پیشرفت اشتراک اطلاعات بین کاربران شبکه های مجازی می بایست توجه ویژه ای به کنترل اطلاعات و محافظت از آن ها نمود زیرا باتوجه به در دسترس بودن این اطلاعات احتمال سوء استفاده توسط اشخاص ثالث برای هدف های مختلف وجود دارد. در واقع ، اطلاعات شخصی کاربران به طور منظم نه تنها توسط شرکت ها برای اهداف بازاریابی، بلکه توسط دولت و مؤسسات برای بررسی رفتار و نظرات افراد و در بدترین حالت توسط سودجویان استفاده می شوند.که با این تفاسیر انتخاب روش های امنیتی برای شبکه های اجتماعی یک مسئله مهم و حیاتی می باشد که در واقع توانایی محافظت از اطلاعات خصوصی و تنظیم دسترسی به منابع مشترک می باشد. شبکه اجتماعی ، یک مفهوم وسیع و کلی می باشد که در محتوای وب برای هر نوع انجمن مجازی قابل اجرا خواهد بود.در بحث امنیت این شبکه ها ، به واژه Privacy و اهمیت آن می رسیم که در مجموع به معنی حقوق هر کاربر در شبکه های اجتماعی می باشد . در حقیقت Privacy به این معناست که یک فرد بتواند کاری را به دور از دید بقیه انجام دهد و مورد مزاحمت سایرین قرار نگیرد.در حال حاضر حجم زیادی از اطلاعات شخصی افراد در شبکه های اجتماعی توسط دیگران گرفته می شود و مورد استفاده قرار می گیرد که ممکن است در میان این اطلاعات ،بخشی از اطلاعات مهم افراد وجود داشته باشد که در اثر بکار گیری روش های مختلف کشف شود و مورد سوء استفاده قرار گیرد اما در این میان با مشکلاتی جهت حفظ Privacy مواجه هستیم به عنوان مثال احتمال از دست دادن قسمتی از اطلاعات مهم به منظور حفظ حریم خصوصی و توجه به این موضوع مهم که زمانی که اطلاعات را در اختیار افراد دیگری قرار می دهیم، دیگر کنترل و نظارتی بر روی اطلاعات مان نخواهیم داشت. جدا از وظیفه پلیس، دولت و ارگانهای اجتماعی، هر فرد موظف می باشد به منظور پیشگیری از سرقت اطلاعات خود اقدام به حفظ حریم شخصی خود نماید. مهمترین اقدامات در این خصوص شامل مراحل ذیل می باشد.
بالا بردن سطح آگاهی افراد جهت آسیبهای فضای مجازی.
انتخاب پسورد ترکیبی و پیچیده که حداقل 10 کاراکتر شامل حروف بزرگ، حروف کوچک، عدد و علامت باشد.
بررسی کافی قبل از به اشتراک گذاشتن اطلاعات و تصاویر در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی.
استفاده از آنتی ویروس های معتبر و به روز شده.
در صورت داشتن اطلاعات مهم مانند عکس و یا اطلاعات بانکی میتوانید با استفاده از ابزارهای مختلف آنها را فشرده و قفل نمائید ، در واقع آنها را رمزگذاری نمائید.
اجتناب از پر کردن فرمهایی که از شما اطلاعات مهم و شخصی میخواهند.
پرهیز از باز کردن ایمیلهای ناشناس و لینکهای درون آن.
نرمافزارها را از سایتهای معتبر دانلود نمایید ، همچنین سطح دسترسیهایی که برای شروع به کار نیاز دارند را بررسی نمائید.