امروزه انواع گوناگون سیستم های صوتی به عضوی ثابت از روزمره ما تبدیل شده اند، تا این حد که در حین رانندگی، در اوقات فراغت، برای گوش دادن به کتاب های صوتی، در اتاق های کنفرانس و جلسات کاری، در مجالس عروسی و مهمانی ها حتی در مساجد و هیئت ها برای برگزاری مراسم، پارک ها و مراکز تجاری و هر مکانی که بتوانید فکرش را بکنید، شاهد حضور پررنگ تجهیزات صوتی هستیم. در بیشتر روابط تجاری و فروش، حس بینایی باعث جذب مخاطب می شود که اگر با صدایی گیرا همراه شود بیشترشانس فروش را افزایش می دهد. احساسات و هیجاناتی که در ما برانگیخته می شود تاثیر بسزایی در خرید کردن ما خواهد داشت، در این مقاله به بررسی انواع سیستم های صوتی کاربردی خواهیم پرداخت.
انواع سیستم های صوتی کاربردی (پخش اول)
دیتاسنتر به گروه بزرگی از سرورها، زیرساخت های ارتباطی و امنیتی که برای ذخیره سازی، پردازش و توزیع مقادیر عظیمی ازموسیقی می تواند بر روی رفتار مشتری به هنگام خرید کردن تأثیر به سزایی بگذارد و نمی توان از نقش کیفیت صدا چشم پوشی کرد. صدای بی کیفیت می تواند منجر به یک احساس ناخوشایند شود که بر روی حس مشتری و در نتیجه رفتار او تاثیر نامطلوب بگذارد. محتوای موسیقی در فروش محصول می تواند عنصری کلیدی برای ساخت شخصیت یک برند باشد. سیستم صوتی در مراکز خرید و تفریحی باعث ایجاد نشاط و شادابی شده و یک خرید بیاد ماندنی را برای مشتری به ارمغان می آورد. این سیستم در مواقع نیاز به عنوان ابزار اطلاع رسانی و راهنمای مشتریان عمل کرده و موجب بالارفتن رضایت مشتری می شود.
طراحی سیستم صوتی از جمله پروژه هایی است که در نظر اول شاید خیلی ساده به نظر برسد، ولی باید بدانید که هر مکان ، سیستم منحصر به فرد خود را دارد و برای همه یک نصب مشابه کاربردی نیست. بنابراین باید نصب سیستم صوتی با دقت زیادی انجام شود. هنگام نصب سیستم صوتی، اولین کاری که باید انجام دهید این است که میکروفون های خود را با میکسر برای برنامه های مورد نیاز خود مطابقت دهید. همچنین اطمینان حاصل کنید که آمپلی فایر قدرت کافی را برای راه اندازی بلندگوها فراهم می کند. البته تنظیمات سیستم به نوع برنامه شما ربط دارد، ولی به طور کلی برای نصب سیستم باید نکات زیر را در نظر گرفت:
• تعداد اتاق هایی که نیاز به پوشش دارند
• اندازه هر اتاق و مواد موجود در اتاق برای صوتی
• سطح سر و صدای محیط
• از چه منابع ورودی استفاده خواهید کرد
• چگونه می خواهید سیستم صوتی را کنترل کنید
از سیستم صوت در فضاهای عمومی مانند سالن، سینما، پارک، سالن ورزشی، ترمینال، مرکز خرید، فرودگاه، اداره، رستوران، کافه، ادارات، بیمارستان استفاده میشود که بعنوان اطلاع رسانی،اعلام وضعیت و همچنین راهنمایی میباشد و گاهاً در بعضی مواقع با توجه به نوع محیط از سیستم های صوت عمومی بعنوان پخش موزیک پس زمینه نیز استفاده می شود. سیستم صوتی عمومی بطور معمول از چند بخش اصلی به شرح زیر تشکیل می شود:
1. منابع صوتی: مانند میکروفون، پخش کننده های موسیقی، تلویزیون و غیره.
2. آمپلی فایر: برای تغذیه بلندگوها باید حداقل یک تقویت کننده داشته باشید.
3. کنترل های صدا: شما می توانید یک کنترل برای حجم کلی سیستم، یا چند کنترل جداگانه برای هر منطقه و اتاق داشته باشید. یعنی در سیستم های صوتی قابلیت زون بندی وجود دارد.
4. بلندگوها: انواع مختلفی از بلندگوها در بازار موجود هستند، شما باید از نوع مناسب و متناسب با محیطی که سیستم صوتی در آن نصب شده است، استفاده کنید. در بین این تجهیزات، انتخاب بلندگو از اهمیت زیادی برخوردار است و باید حسابی درباره آن تحقیق کنید.
نوع اسپیکر مورد استفاده شما بستگی به محیطی دارد که بلندگوها را در آن نصب می کنید. در اینجا چند نمونه از انواع بلندگوهای اصلی و محل استفاده از آنها آورده شده است:
• بلندگوهای توکار دیواری یا سقفی:
این بلندگوها در حفره هایی نصب می شوند که روی سقف و یا روی دیوار بر اساس قطر بلندگو و یا ابعاد آن ایجاد شده اند. تنها قسمت های قابل رویت اسپیکر که هنگام نصب آن ها را می بینید توری مشبک آنها و فریم یا قاب بلندگو ها هستند. این نوع بلندگو در اتاق هایی با ارتفاع سقف ۲/۵ تا ۴ متر بهترین انتخاب است.
• بلندگوهای روکار دیواری:
این نوع بلندگو ها دارای یک قاب می باشند که دور تا دور بلندگو را احاطه کرده است و هیچ حفره ای به غیر از باکس رفلکس در این نوع بلندگو وجود ندارد. این بلندگو ها به یک پایه متصل می شوند که سپس به دیوار یا سقف پیچ می شوند. این برای دیوارهای سنگی یا دیوارهای آجری اکسپوز که نمی توانند بلندگوهای دیواری را نصب کنند عالی است. بلندگوهای روکار دیواری معمولاً ضد آب و هوا هستند و این باعث می شود که برای مکان های استراحت و یا سرگرمی در فضای باز عالی باشند.
• بلندگوهای آویز:
این بلندگوها هم همانند بلندگو های دیواری دارای یک باکس هستند و از سقف آویزان می شوند و صدا را به شکل مخروطی در زیر پخش می کنند. این نوع بلندگو دارای سطح صدای ثابتی برای افراد نشسته در فضاهای بزرگ با سقف بلند هستند.
اگر اتاق شما بزرگ است، فیزیک اتاق شما به این معنی است که اگرکسی از انتهای اتاق و یا اواسط اتاق بصورت عادی صحبت کند شما نمیتوانید صدای او را به خوبی بشنوید. صدا بسیار روان و در حال حرکت است، چیزهای مختلفی در هر اتاق وجود دارد که صدا را جذب می کند و یا آن را منعکس می کند. شما نمی توانید سیستم صوتی مشابهی را در هر اتاقی داشته باشید. به عنوان مثال یک اتاق با پنجره های قدی بلند در دور تا دور اتاق و یا یک اتاق با کف سنگی و یا یک اتاق با دیوار چوبی و کف پارکت و غیره متریال اتاق برای انتخاب یک سیستم صوت خوب خیلی موثر است. شما بازتاب ها و فعل و انفعالات مختلفی بین امواج صوتی دریافت می کنید. اگر اتاق دارای ابعاد، ارتفاع، عرض و طول یکسان باشد، می تواند چند چیز ذاتی به شما بدهد.
با این حال همه چیز در آن اتاق با موج صوتی واکنش نشان می دهد. صدا انرژی است و هر چه انرژی بیشتری وارد کنید، بازتاب و تعامل بیشتری دریافت می کنید. برای مثال داشتن میکروفون در اتاق کنفرانس ، بعضی از افراد دوست دارند میکروفون را تا جای ممکن به دهانشان نزدیک کنند، نتیجه اینست که سطح صدا بالاتر می رود و باعث فید بک می شود و یا کسی دوست دارد روی صندلی لم بدهد و در نتیجه صدای او توسط میکروفون گرفته نمی شود، اگر حساسیت میکروفون را بالا ببریم ممکن است صدای خش خش کاغذ و یا گذاشتن خودکار روی میز را مرتباً از بلندگو ها بشنویم و این باعث آزار و اذیت دیگر حضار در جلسه می شود. همه این اندازه گیری ها را می توان در مشخصاتی که میکروفون با آن سطح فشار صدا انجام می دهد، نوع بلندگو و یا جانمایی بلندگو و محل قرارگیری میکروفون یافت.