امروزه واژه واقعیت مجازی در خبرگزاری های تکنولوژی به مبحث داغی تبدیل شده است که به وفور به چشم می خورد. اما سؤال اصلی اینجاست که این تکنولوژی جدید واقعاً چیست؟
واقعیت مجازی یا VR درحقیقت فضایی می باشد که توسط کامپیوتر به وجود می آید و شباهت زیادی از لحاظ ابعاد تصویری و صدا به واقعیت ملموس دنیای واقعی دارد. شناخته شده ترین دستگاه هایی که از این تکنولوژی استفاده می کنند هدست های واقعیت مجازی هستند که از آنها برای بازی های کامپیوتری و دیدن فیلم استفاده می شود.کار این هدست ها نمایش تصاویر به صورت ۳ بعدی می باشد.یکی از توانایی های این هدست ها تغییر دید پرسپکتیو با توجه به حرکات شخص و تغییر مکان او می باشد. از این تکنولوژی می توان در زمینه های مختلف مانند پزشکی ، معماری ، آموزشی، ورزشی، سرگرمی و ... استفاده نمود.با وجود تکنولوژی واقعیت مجازی ما امروزه شاهد رشد روز افزون ابزارها و ویژگیهای جدیدی بر اساس مرورگرها می باشیم همانطور که می دانید طی چند سال اخیر، تکنولوژی بر مبنای اینترنت مدرن رشد شگرفی داشته است و دنیای وب وارد دوره بسیار جدیدی شده است که نتیجه آن رشد بیسابقه تجربیات هوشمند است که میتوان از آن در بسیاری از دستگاههای هوشمند استفاده کرد.مرورگرها نیز در این پیشرفت بسیار بیش تر از گذشته نقش مهی را ایفا میکنند. با توجه به استفاده فراوان کاربران گوشی های هوشمند از این تکنولوژی بسیار کارآمد ، مطمئناً حضور واقعیت مجازی در حوزه طراحی سایت از جمله موضوعات بسیار مهم خواهد بود و توسعه دهندگان به شدت دنبال روش هایی هستند که بحث واقعیت مجازی را در بستر وب پیاده سازی نمایند تا کاربران وب سایت ها نیز بتوانند از این موضوع بصورت آنلاین استفاده نمایند. از آنجایی که فضای وب یک فضای باز با سطح دسترسی بسیار بالا از طریق انواع دستگاه ها می باشد ، در نتیجه کاربران بسیار زیادی هم در آن مشغول به فعالیت می باشند که از پیشرفت های این فضا استقبال بسیاری می کنند و در عین حال از یکنواختی و عدم پیشرفت آن و رو به رویی با محتوای تکراری در وب سایت ها و وب اپلیکیشن ها خسته می شوند . ورود تکنولوژی واقعیت مجازی به فضای وب و ایجاد محتوا توسط آن می تواند یک تحول شگرف برای کاربران این تکنولوژی باشد که می تواند فضای رقابتی تجارت الکترونیک را بیشتر نماید.واقعیت مجازی در وب توسط شرکت های بزرگی همچون سامسونگ ، سونی ، فیسبوک و گوگل در حال طراحی می باشد.
ساخت هدستهای واقعیت مجازی
در ابتدای برنامهنویسی برای هدستهای واقعیت مجازی تحت وب، با امکانات بسیار محدودی مواجه بودیم و برای اجرای محتوای ساخته شده می بایست از Pluginهای جدید استفاده میشد. برنامه نویسان برای رسیدن به نرخ فریم مناسب برای این هدستها با چالشهای بسیار بزرگی روبرو میشدندکه نبود ابزارهای توسعه بصری ، ایجاد محتوا و محیط را برای برنامه نویسان بسیار مشکل کرده بود.درحال حاضر خیلی از این موانع مرتفع شده است و این موضوع باعث شده است که شرکتهای بزرگ فعال در بخش تکنولوژی تمرکز خود را بر روی تکنولوژی واقعیت مجازی بیشتر کنند. شرکت های گوگل، مایکروسافت و موزیلا رسماً اعلام کردند که در چند ماه آینده پشتیبانی از هدستهای واقعیت مجازی را به مرورگرهای خود اضافه خواهند کرد. فیسبوک نیز اجرای تصاویر و ویدیوهای 360 درجه را به وبسایت خود افزوده است .