در این مطلب قصد داریم بدانیم گوگل تگ منیجر چیست، چه کاربردی دارد و نحوه کار با آن چگونه است. گوگل تگ منیجر یکی دیگر از انواع سرویس های گوگل است که ابزاری مفید برای ارائه بهتر تجزیه و تحلیل ها است. سرویس Google Tag Manager) GTM) توسط گوگل، برای مدیریت آسان تگ ها، ایجاد شده است و در واقع Google Tag Manager به عنوان یک رابط بین سایت یا اپلیکیشن شما و تگها مثلاً تگ گوگل آنالیتیکس عمل میکند. تا مدتی قبل تگها به وسیله برنامهنویسی و معمولاً به صورت مستقیم ایجاد میشدند.
در ابتدا باید در سایت گوگل تگ منیجر ثبتنام کرده و اطلاعات کسبوکار آنلاین خود را وارد نمایید تا بتوانید Container برای وبسایتتان راهاندازی نمایید. این سرویس به شما این امکان را میدهد تا بدون نیاز به کد نویسی و در مدتزمان کوتاهی بتوانید آمار دقیقی از تگها داشته باشید و به راحتی تگهای جدیدی ایجاد کنید. اگر بخواهیم یک معنای دقیقتر از تگ برای شما بگوییم درواقع میتوان گفت تگ مخفف برچسب پیکسل یا پیکسل ردیابی است که با استفاده از یک کد HTML میتواند بهراحتی رفتارهای کاربران سایتها را بررسی و آنها را آنالیز کند و یکی از نکات مثبت گوگل تگ منیجر این است که هیچ تغییری در کدهای سایت شما ایجاد نمیکند.
تگها و کدهایی که توسط شما در وبسایت قرار میگیرند، هیچگونه مشکل امنیتی ایجاد نمیکنند. به بیان دیگر، تمام امکانات و سطوح امنیتی در اختیار شماست.
در Google Tag Manager قبل از انتشار تگها امکان تست وجود دارد. در واقع گوگل این امکان را به شما میدهد تا تغییرات را قبل از انتشار همگانی، مشاهده و مشکلات آن را برطرف کنید. برای این منظور Tag Assistant نیز به شما کمک خواهد کرد و در این سرویس ویژگیهایی به نام Auto-Event وجود دارد، که با کمک آن پیگیری رویدادها آسان تر میشود و دیگر نیازی به افزودن کد JavaScript به سایت خود را نخواهید داشت.
اگر نیاز دارید از مسیر گردش مخاطبان خود در وبسایت مطلع شوید، مثلاً اینکه بیشتر به کدام صفحات رفتهاند، روی کدام لینکها کلیک کردهاند، از کدام محتوا بازدید بیشتری داشتهاند، کدام فرمها را ارسال کردهاند و…، میتوانید از ویژگی ردیابی خودکار رویدادها در ابزار Google Tag Manager استفاده کنید.
تگ ها را به وسیله درگ کردن می توانید در وب سایت استفاده کنید. درگ کردن موجب صرفه جویی در زمان می شود و سرعت کار را تا چند برابر بیشتر می کند و زمانی که شما از تگ هایی استفاده می کنید که توسط ابزار گوگل معرفی شده به این معنی است که تگ ها در بهترین حالت از نظر بهینه بودن هستند. پس تأثیر زیادی در افزایش سرعت و لود وب سایت شما دارند. خرابی تگها ممکن است فعالیت کل سایت را مختل کند؛ اما با آمدن تگ منیجر تگهای ناسالم اجازهی فعالیت ندارند و سایت از این نظر کاملاً در امنیت است. تگ منیجر این امکان را به شما میدهد که تگ ابزارهای کاربردی مانند گوگل ادز، گوگل آنالیتیکس، فایربیس و بسیاری از ابزارهای کاربردی دیگر را با یک تگ به اپلیکیشن یا سایت مورد نظرتان اضافه کنید.
شما میتوانید به کمک ابزار Google Tag Manager ، به صورت نامحدود در سایتها و اپلیکیشنهای اندروید و iOS ، از تگها و کدهای موردنظر خود استفاده کنید. با آموزش Google Tag Manager به سادگی میتوانید تریگرهایی ایجاد کنید تا تگهایتان به صورت خودکار با رخ دادن این تریگرها فعال شوند. برخی مواقع سایز این تگها بسیار کوچک است تا حدی که ممکن است اندازه آن اصلاً به نظر نرسد. ازاینرو شما در بسیاری از سایتها و یا کمپینهای مارکتینگ قادر به دیدن آنها نیستید.