با فراگیری اینترنت و افزایش کاربران آن، نسل جدیدی از وب به نام "وب2" که آسان تر، جذاب تر و کاربردی تر می باشد به وجود آمده است.
با استفاده از آن دیگر کاربران تنها به خواندن اطلاعات بسنده نمی کنند بلکه به نوشتن و تبادل اطلاعات با کاربران مختلف نیز علاقه مند شده اند و بدین ترتیب مبحث وب2 در اینترنت و طراحی سایت مطرح شده است.
اینترنت 2 پدیدهای است كه بعنوان جایگزین اینترنت در جهان شناخته شده و كشورهای پیشرفته آنرا به عنوان بزرگترین اتفاق در دو دهه گذشته شناختهاند. اینترنت 2 شامل بهترین و پر سرعت ترین امكانات جستجو می باشد که این ویژگی موجب گردیده است که برای هر نوع تحقیقی، جایگزین بسیار مناسب اینترنت در 5 سال آینده در نظر گرفته شود.
این تكنولوژی مجموعهای از نرمافزار، سختافزار و جریانهای اطلاعرسانی است كه به كاربران كمك میكند تا از بانكهای اطلاعاتی پراكنده استفاده كامل و همزمان كنند.
از سال 1996 اینترنت 2، موجب گردیده تا دانشكدهها از ارتباطات بسیار سریعی بهره مند شوند .هدف این تکنولوژی توسعه كاربردی پیشرفته تكنولوژی شبكه، ایجاد اینترنت آینده و به وجود آوردن ارتباطی قوی و پرسرعت بین مراكز آموزشی، صنعت و دولت میباشد.
لازم به ذکر است که این نسل از اینترنت جهت كاربردهای عمومی به وجود نیامده است و اهداف آن به شرح زیر است:
به وجود آوردن خدمات جدید شبكه و نرمافزارهای مربوط به اینترنت استاندارد
به وجود آوردن یك قابلیت بزرگ شبكهای جهت پژوهش و توسعه
امكان آزمودن محصولات فیبری و روترها
وب 2 شباهت زیادی به یک پلتفرم دارد
مطابق تحقیقات انجام شده توسط یک شرکت آمریکایی ، بیشتر از یک میلیارد از کاربران جهان کامپیوتر شخصی و سیستم عامل و حتی فضایی جهت ذخیره فایل هایشان ندارند، اما با این حال کاربر اینترنت محسوب می شوند و با استفاده از وسیله های مختلف مانند موبایل و یا با استفاده از کافینت کارهای خود را انجام میدهندکه می توان گفت وب2 به نیازهای این افراد پاسخی مستقیم می دهد.در حقیقت وب2 باعث بی نیاز شدن بسیاری از کاربران از داشتن سیستم عامل شخصی شده است.این مورد موجب گردید تا مفهومی به نام سیستم عامل جهانی شکل بگیرد. کاربران با داشتن یک مرورگر بر روی هر دستگاهی، و با اتصال به اینترنت می توانند از کلیه سرویس های لازم جهت کارهای روزمره خود بهره گیرند.
یک سایت وب 2 می بایست دارای رابط کاربری قدرتمندی باشد. استفاده از روش های جدید و ترکیب تکنولوژی های موجود مانند Ajax CSS ، xml ، HttpRequest و Javascript موجب بهبود سرعت و افزایش کارایی بسیاری از وب سایت ها شده است.
نحوه ی عملکرد اینترنت 2 چگونه است؟
پایه ریزی اينترنت ٢ می بایست به گونه ای باشد که علاوه بر پاسخگويي نيازهاي فعلی ، توانايي انعطاف پذیری جهت تغييرات آينده در راستاي رفع نيازهايي كه هنوز با آن مواجه نشده ایم را داشته باشد.طراحي شبكه ای اينترنت ٢ كه با اينترنت فعلی نيز سازگار است، مسيري را برای پهنای باند بيشتر و نرخ انتقال اطلاعات بالاتر فراهم مي كند. لازم به ذکر است يكي از ویژگی های اينترنت ٢ توانايي یکپارچه سازی طرح های محلي و بومي و بالا بردن اطمينان و افزايش ظرفيت شبكه می باشد.
دراينترنت ٢ برخلاف اینترنت فعلی (كه از IPV4 استفاده مي شود)، IPV6 به كار گرفته می شود. در حقیقت شماره IP كه امروزه از چهار بخش تشكيل شده است در اينترنت ٢ شش بخش خواهد داشت.
در ظاهر اینگونه به نظر می رسد که اينترنت ٢ مانند اينترنت فعلی خواهد بود که تمامی داده ها در مرورگر وب نمايش داده می شوند. امروزه اين شبكه به عنوان گذرگاه محدودی جهت انتقال داده ها استفاده مي شود و هنوز هيچ سايت مشخصي هم در آن به وجود نیامده است که بتوانیم به آن اشاره نمائیم. بدیهی است که اينترنت ٢ نسل پيشرفته اينترنت ١ خواهد بود باامكانات بالاتري كه برخي از آنها را هنوز حتي نمي توانيم حدس بزنیم. ظهور اينترنت ٢ به معناي آن است كه پروژه هاي اينترنتي بزرگ تر وپيچيده تر خواهند شد و محتواي اطلاعاتي آنها افزايش خواهد یافت.