زمانی که یک موسسه یا شرکت عظیم با طرفداران فوق العاده زیاد، عهده دار نگهداری و توسعه یک کتابخانه جاوا اسکریپتی می شود، دیگر نباید شکی به این کتابخانه داشت. امروزه همه ما از Facebook و Instagram استفاده می کنیم و می دانیم که چقدر این دو شبکه اجتماعی از نگاه فنی کم اشکال و قابل اطمینان هستند و در سطح بالایی قرار دارند. حال در نظر بگیرید که این شرکت بزرگ عهده دار توسعه چنین کتابخانه مهمی بوده که از آن در ایجاد یک رابط کاربری زیبا و عام پسند استفاده کرده است. بنابراین، طراحان سایت و توسعه دهندگان وب، خیلی زود سراغ React رفتند.
جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی است که برای ایجاد المنت های پویا در صفحات وب و وب اپلیکیشن ها استفاده میشود.همه مرورگر های مدرن امروزه از این زبان پشتیبانی میکنند. تقریباً تمام صفحات وب دارای بسیاری از ویژگی های ایجاد شده توسط این زبان مانند اعتبارسنجی فرم ، انیمیشن های پیشرفته ، پنجره های پاپ اپ و غیره هستند .از جاوا اسکریپت برای ایجاد وب اپلیکیشن ها و صفحات سمت کاربر استفاده میشود. REACT یک کتابخانه یا فریم ورک در جاوا اسکریپت می باشد. این کتابخانه توسط فیس بوک توسعه داده شده است. این فریم ورک در طراحی UI کاربرد بسیار زیادی دارد. هم چنین برای مدیریت لایه های نمایشی برای برنامه های وب و موبایل مورد استفاده قرار می گیرد.
Jordan Walke یکی از مهندسین نرم افزار شرکت فیس بوک این کتابخانه را ایجاد کرد که برای اولین بار در سال 2011 برای ویژگی Newsfeed مورد استفاده قرار گرفت. برای اولین بار React js بر روی خبرنامه فیس بوک در سال ۲۰۱۱ و بر روی Instagram.com در سال ۲۰۱۲ پیاده سازی شد. همچنین کتابخانه React js این اجازه را میدهد تا بتوانید کامپوننت هایی با قابلیت استفاده مجدد نیز طراحی و ایجاد کنید. ری اکت یک سری کتابخانه نیتو دارد که در سال ۲۰۱۵ توسط فیسبوک به دست توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل رسید. این کتابخانه های نیتیو React، یک معماری ارائه می دهند که با استفاده از آن بتوان اپلیکیشن اندروید نیتیو و اپلیکشن iOS نیتیو توسعه داد.
React یک کتابخانه ی منبع باز یا Open-Source است که به کمکش می توانید برای برنامه های مختلف علی الخصوص برنامه های یک صفحه ای یا Single-page، رابط کاربری ایجاد کنید. قابلیتی که به شما این امکان را می دهد تا به راحتی لایه های نمایشی برنامه های وب یا موبایل را مدیریت کنید. توسعه دهنده ها به کمکش می توانند برنامه های تحت وب ویژه ای طراحی کنند. برنامه هایی که بدون نیاز به بارگذاری دوباره ی صفحه یا Refresh می توانند داده ها را تغییر دهند. با اینکه بسیاری React را یک فریم ورک فرانت اند می دانند اما باید بدانید که از نظر فنی تفاوت هایی با فرانت اندها دارد و هدف اصلی اش Generate یا ایجاد رابط کاربری است.
مهمترین ویژگی ها و مزایای زبان React js به صورت زیر میباشند:
1. یادگیری react js بسیار آسان است شما با داشتن دانش کافی از html، css و js می توانید به راحتی با react کار کنید.
2. در React به جای استفاده از جاوا اسکریپت معمولی، از JSX برای قالب بندی استفاده می شود. JSX یک فرمت جاوا اسکریپت ساده است که برای ایجاد DOMهای اچ تی ام ال در قالب یک کامپوننت است.
3. یکی از ویژگی های خوب react این است که المان ها با تغییر داده هایمان بروزرسانی می شوند.
4. Native React یک فریمورک جاوا اسکریپتی برای توسعه اپ های موبایل به صورت native برای ios، اندروید، وب و حتی UWP که پلتفرمی برای ساخت برنامه های تحت ویندوز، ویندوز موبایل، Xbox و سایر محصولات مایکروسافت است و در سال 2015 توسط فیس بوک معرفی شد، این فریمورک بر پایه زبان جاوا اسکریپت و کتابخانه React است.
5. ری اکت دارای یک معماری برنامه ی کاربردی به اسم Flux است. به همین خاطر این فریم ورک به کمک Flux و یک اتصال یک طرفه می تواند جریان داده ها به اجزا را به کمک یک نقطه ی کنترل توزیع کننده کنترل کند.
6. در React مجموعه ای از value های تغییر ناپذیر بین کامپوننت ها به عنوان ویژگی هایی در برچسب های HTML منتقل می شوند. کامپوننت ها به طور مستقیم نمی توانند هیچ یک از ویژگی ها را تغییر دهند اما میتواند آن ها را به call back function انتقال دهند و به کمک آن ها تغییرات را انجام دهند. این فرآیند به طور کامل با properties flow down و actions flow up شناخته می شود.
7. به دلیل کم حجم بودن کدها سئوی سایت را تقویت می کند.
8. درصورتی که از فریم ورک React استفاده کنید به راحتی می توانید برنامه تان را تست کنید. شما با پردازش State و انتقالش به View می توانید خروجی تان را بررسی کنید و اکشن ها، توابع، رویدادها و غیره را تریگر کنید.
9. ری اکت یک ساختار in-memory ایجاد می کند. در این ساختار اگر تغییری رخ داده باشد DOM را بروزرسانی می کند. برنامه نویس با این ویژگی فوق العاده میتواند درحالی که در یک wtpi تغییرات ایجاد میشود تنها کامپوننتی rerender شود که تغییر پیدا کرده است. Virtual DOM مانند DOM یک درخت از گره هایی هست که شامل element ها و attributes هایشان و محتوا به عنوان objects است. متد render یک درخت از کامپوننت های ری اکت ایجاد می کند و تغییر در هر کامپوننت باعث می شود این گره بروزرسانی شود.
10. برنامه های ReactJS فوق العاده آسان است و میتوان آنها را تست کرد. بنابراین می توان توابع و کامپوننت های خود را با پاس دادن پارامترها و state ها و خروجی ها چک کرد.
11. ری اکت پشتیبان بزرگی مثل فیسبوک دارد که بسیاری از نابغه های عرصه ی IT در این شرکت فعالیت دارند، بنابراین تعجبی ندارد که با هر تغییری در عرصه ی تکنولوژی React هم توسعه و بهبود پیدا کند. به همین خاطر روزبه روز به کامپوننت های این فریم ورک اضافه می شود.
12. تضمین پایداری کدها با استفاده از جریان داده ای
13. یکی از مزیت های کاربردی فریم ورک ری اکت خصوصاً برای افراد آماتور امکان مشاهده ی خطاها در طول عملیات کدنویسی است. شما می توانید در قسمتی از این کتابخانه شرح تمام خطاهای کدنویسی تان را ببینید. مهمتر اینکه این بخش دقیقاً به شما می گوید که چه خطایی کرده اید یا این خطا در کدام خط وجود دارد.
14. ازآنجایی که ری اکت به جای DOM مجازی از DOM کلاسیک استفاده می کند، برای همین نیازی نیست که کاربران هر بار کل بخش رابط کاربری را رفرش کنند. بنابراین هنگام کار با ری اکت می توانید فقط قسمت های موردنیازتان را رفرش کنید. به این ترتیب حجم کمتری از اینترنتتان مصرف خواهد شد.
دنیای طراحی رابط کاربری و froon-end هر روز با تکنولوژی ها و فریم ورک های جدید غافلگیر می شود. در این وضعیت بهتر است وقت خود را برای یاد گرفتن تکنولوژی های جدیدی که ممکن است خیلی زود به پایان عمرشان برسند، تلف نکنیم. اما اگر دلتان می خواهد یک تکنولوژی جدید یاد بگیرید که در تمام دوران حرفه ای خود از دانستن آن به خود ببالید، به شما توصیه می کنم React JS را بررسی کنید. این کتابخانه جاوا اسکریپت در عین سادگی برای یادگیری بسیار ساده است و با رویکرد Native برای توسعه اپلیکیشن، گزینه بسیار خوبی هم در مقابل طراحان وب و هم در مقابل توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل قرار داده است. بنابراین به شما توصیه می کنم که اگر به دنبال ایجاد یک رابط کاربری فوق العاده برای وب سایت یا اپلیکیشن موبایل هستید، خیلی زود React JS را فرا بگیرید. هنگام استفاده از React عملکرد سریع و فوق العاده و کاربرد آسان آن شما را شگفت زده خواهد کرد.
قطعاً زمان لازم برای یادگیری هر مبحثی به عوامل مختلفی از جمله توانایی های فردی، علاقه، میزان تمرکز، مداومت بستگی دارد. با این حال اگر هر روزه بین 4 تا 5 ساعت زمان برای یادگیری React صرف کنید و در طول این ساعت ها تنها تمرکزتان بر یادگیری باشد، حدود 6 ماه تا یک سال زمان ، بسته به توانایی هایتان برای حرفه ای شدن نیاز دارید. البته اگر در این مدت از روش های مدیریت زمان همچون تکنیک Pomodoro کمک بگیرید، امکان کوتاه شدن زمان یادگیری تا 1 ماه نیز میسر است.
از محدویت های ReactJS میتوان ابتدا گفت اگر بخواهید برای طراحی اپلیکیشن تان از ری اکت استفاده کنید به ناچار باید از دیگر کتابخانه ها و کامپوننت های موجود هم استفاده کنید. این موضوع باعث می شود سرعت برنامه نویسی یا توسعه کاهش پیدا کند. بنابراین برای پروژه هایی که فرصت محدودی دارند، استفاده از ری اکت انتخاب مناسبی نیست. همچنین ری اکت فقط دارای یک View است، برای همین هم اگر بخواهید بعد از پایان پروژه به سایر فریم ورک های قدیمی متصل شوید، محدودیت ها برایتان آشکار می شود. رفع این محدودیت ها هم تا حدی زمان بر است.