با نگاهی کوتاه به گذشته می توان به این موضوع پی برد که برای ماندگار شدن در وب و ایجاد وب سایتی که کاربران زیادی را جذب کند و همچنین بتواند پیشرفت های چشمگیری از نظر سطح درآمد ایجاد کند، قطعا به شناخته شدن توسط موتورهای جستجو گوگل نیاز خواهیم داشت. سایت هایی که ویترینی برای معرفی محصولات خود هستند در صورتیکه این مورد را نادیده بگیرند متضرر خواهند شد.
از این رو در چند سال گذشته طراحی سایت ها به شدت به سمتی در حرکت اند که بتوانند رتبه های بالاتری در موتورهای جستجو گوگل را به خود اختصاص دهند و مخاطبین را از این طریق به سایت خود هدایت کنند.
در سال های اولیه تاسیس گوگل این شرکت از الگوریتم های بسیار ساده ای، برای نمایش نتایج استفاده می کرد که یکی از آنها کلمات کلیدی درج شده در سایت و یا تعداد لینک های داده شده بود، کمی نگذشت که این موارد توسط افراد سودجو شناخته شد و با ترفند های مختلف موفق به فریب دادن موتورهای جستجو شدند و توانستند کاربران زیادی را از این طریق جذب کنند.
پس از آن گوگل، الگوریتم های جستجوی خود را تغییر داد زیرا کاربران با الگوریتم های قدیمی پس از سرچ با نتایج نامربوطی مواجه می شدند و این مورد می تواست باعث نابودی تدریجی گوگل شود.
به طور کلی از ابتدای تاسیس گوگل این الگوریتم ها تغییرات بسیار زیادی داشته اند که می توان این موارد را از سال 1998 که گوگل کار خود را آغاز کرده است حتی تحت عنوان یک انقلاب نیز تلقی کرد.
هم اکنون در سال 2016 می بایست با این الگوریتم ها و آخرین تکنیک های سئو به طور کامل آشنایی داشت تا بتوان در این بازار رقابتی خیلی سریع تر توسط کاربران، در گوگل شناخته شد.
یک اشتباه رایج در این زمینه این است که مدیران سایت ها تصور می کنند هر روز می بایست مطالب جدید در سایت قرار دهند ولی اصلا منظور از به روز رسانی این نیست، می توان مطالب قبلی را به روز کرد و در کنار آن نیز زیبا بودن قالب و کاربر پسند بودن فضای کلی سایت حائز اهمیت خواهد بود.
زمان ماندگاری در سایت(Bounce Rate):
موضوع بسیار پر اهمیت برای گوگل این است که کاربرانی که به سایت شما هدایت می شوند چقدر در سایت می مانند و از مطالب و محتوای سایت استفاده می کنند. این موضوع به مفید بودن مطالب و جذابیت سایت بستگی دارد و در طراحی سایت باید بسیار مورد توجه قرار گیرد. اما اگر سایتی فقط این مورد را در نظر داشته باشد که کاربر را به سمت سایت خود هدایت کند اما مطالب موثر و مفیدی برای ارائه نداشته باشد باعث خواهد شد که کاربر سایت را سریعا ببندد و این مورد از نظر گوگل بسیار حائز اهمیت است.
گوگل رتبه ی سایت هایی را که کاربران بعد از باز کردن به سرعت آن را ترک می کنند را کاهش خواهد داد.
به عنوان مثال علاوه بر گذاشتن محتوای مفید، یک راه موثر دیگر در این زمینه گذاشتن لینک های داخلی در سایت می باشد که مدیر سایت می تواند با ساخت بخش های متنوع و جذاب در سایت و لینک کردن این قسمت ها به هم باعث ماندگاری بیشتر کاربران در سایت شود.
به طور کلی سرعت پایین سایت موجب نارضایتی کاربران و خروج سریع آنها از سایت خواهد شد و همانطور که در مورد قبل عنوان شد خروج سریع کاربران از سایت باعث افت رتبه خواهد شد. همچنین مناسب بودن سرعت لود سایت تاثیر زیادی بر ایندکس صفحات توسط روبات های گوگل خواهد داشت. گوگل زمان مشخصی را برای بررسی و ایندکس، توسط روبات های گوگل به هر سایت اختصاص می دهد.
در ضمن قطع بودن و حتی عدم دسترسی گوگل به صفحات داخلی در مدت طولانی می تواند به رتبه سایت درنتایج گوگل آسیب جدی برساند.
در طراحی سایت نیز برای بهبود سرعت می توان موارد زیر را مد نظر قرار داد:
1- برای عکس های سایت خود از فرمت های jpg و png استفاده کرده و حجم عکس ها را با نرم افزارهای مربوطه مانند فتوشاپ کاهش دهیم.
2- استفاده زیاد از متن های تبلیغاتی، تصاویر تبلیغاتی می تواند تاثیر به سزایی در کاهش سرعت سایت داشه باشد.
3- استفاده نکردن از پلاگین های نامناسب مانند پلاگین های وردپرس که معمولا بعضی از این پلاگین ها بهینه نیستند.
4- مورد دیگر فشرده سازی فایل های HTML ،CSS و جاوا اسکریپت است. این امر موجب کاهش حجم فایل ها شده و پهنای باند کمتری از سرور نگهدارنده سایت مصرف میشود.
5- فعالسازی G zip باعث می شود که خروجی ها بصورت فشرده از سمت سرور به مرورگر کاربر فرستاده شوند.
سرعت وب سایت باید هر چند وقت یکبار بررسی شود. این مورد میتواند از طریق وب سایت هایی چون Google PageSpeed ,Website speed test ,WebPagetest صورت گیرد. انتخاب مبزبانی و شرکت ارائه دهنده میزبانی مناسب بسیار در سرعت وب سایت موثر است.
ممکن است زمانی لینک هایی روی یک سایت ایجاد شود و پس از مدتی برداشته شود و گوگل در باز کردن آن به مشکل برخورد. به عنوان مثال وقتی از لینک های داخلی درون سایت استفاده کرده ایم و صفحات سایت خود را به هم مرتبط می کنید در صورت حذف یک صفحه حتما می بایست به این نکته توجه داشت در هر قسمتی که از لینک آن صفحه استفاده کرده ایم آن را حذف نماییم و یا در حالت دیگر ممکن است که سایت خود را به سایت دیگری لینک کرده باشید که آن سایت به طور کل دیگر وجود ندارد.
در صورتی که لینکی یا صفحه ای را حذف می کنید می توانید با استفاده از Re direct ها ترافیک و رتبه آن صفحه یا لینک ها را به لینک جدید انتقال دهید این کار علاوه بر افزایش ترافیک برای آن صفحه از ایجاد لینک شکسته نیز جلوگیری خواهد کرد .
یکی از راهکارهای یافتن لینک های شکسته در سایت استفاده از سایت brokenlinkcheck.com می باشد.
منظور از CTR تعداد کلیک ها و یا به عبارت دیگر نرخ کلیک هایی است که روی سایت انجام می شود. برای روشن شدن این موضوع می توان اینگونه بیان کرد که سایت شما 100 بار توسط گوگل به کاربران نشان داده شود و مثلا 10 بار روی آن کلیک شود که در این حالت CTR سایت شما 10% خواهد بود. در واقع CTR نسبت کلیک کاربر بر روی لینک شما به تعداد نمایش لینک می باشد.
نرخ کلیک یکی از فاکتور های مهم برای رتبه بندی وب سایت ها انتخاب شده است .اکثر مدیران وب سایت ها در کنار فاکتور های دیگر سئو سعی کرده اند نرخ کلیک خود را افزایش دهند. CTR نشان دهنده میزان جذابیت لینک شما برای کاربران است. با استفاده از این فاکتور می توانید به بررسی میزان کارایی عنوان ها و توضیحات متاتگ های موجود در لینک ها بپردازید و در صورت نیاز اقدامات اصلاحی را انجام دهید.
یکی از الگوریتم های دیگر تاثیرگذار روی سئو این است که چقدر سایت شما برند (Brand) شده است و در صفحات مختلف راجع به سایت شما صحبت شده است و یا به سایت شما لینک داده شده است.مثلا گفتگو هایی که در انجمن های اینترنتی در مورد یک سایت می شود کاملا مورد بررسی گوگل قرار می گیرد که این سایت تا چه حد، به عنوان یک برند معتبر نشر داده شده است و محبوب شده است.
پیشنهاد این است که برای هر صفحه یک کلمه کلیدی در نظر گرفته شود و تمرکز اصلی روی همان باشد.
در صورت داشتن مقاله در سایت نباید کلمات همسان را در هر مقاله استفاده کرد.
یکی از مهمترین موارد، کلمات کلیدی مورد استفاده در عنوان اصلی است، در واقع نخستین چیزی که موتورهای جستجو در یک مقاله به دنبال آن می گردند، تگ عنوان است.
با توجه به حجم عظیم استفاده کاربران از شبکه های اجتماعی، اینکه چه میزان شما در صفحات اجتماعی فعالیت دارید و از این طریق سایت خود را معرفی می کنید و با محتوای مناسب و جذاب، سایت خود را محبوب می کنید بسیار حائز اهمیت خواهد بود، زیرا در شبکه های اجتماعی یک سایت خوب به سرعت می تواند منتشر شود.
شما می بایست متاتگ های شبکه های اجتماعی را روی سایت قرار دهید و این کار به مدیران سایت اجازه می دهد تا شبکه های اجتماعی که در آن عضویت دارند، اطلاعات آنها را در هنگام جستجو به کاربران نمایش دهند و نکته مهم این که اگر صفحه گوگل پلاس ندارید، یکی برای خود بسازید. از آنجایی که گوگل مسئول رتبه بندی سایت شماست، گوگل پلاس قوی ترین ابزار برای بهبود شرایط سئو برای وب سایت خواهد بود.
الگوریتم جدید برای تصاویر:
ضعف اصلی موتورهای جستجو درک پایین بصری می باشد. جدیدا گوگل با تکنیک جدیدی به نام Google Net می تواند تمامی اجسام و مکان آنها را در تصاویر مشخص نماید. در حال حاضر موتورهای جستجوی تصویر، مانند موتور جستجوی تصویر گوگل، با توجه به میزان رنگ، بافت، متن موجود در تصویر و دیگر الگوریتمهای خاصی که طراحی شدهاند (مانند الگوریتم تشخیص چهره) تصاویر مشابه را پیدا میکند.
سئو همیشه در حال تغییر و تحول است. هرکسی در این زمینه تجربه دارد ممکن است بادیگران تفاوت داشته باشد، اگر شما موارد سئو را رعایت کرده باشید روبات های گوگل به طور مستمر به وب سایت شما مراجعه می کنند و مطالب شما را در نتایج گوگل به معرض دید میلیونها نفر قرار می دهند، این افراد نیز با کلیک به روی نتایج به وب سایت شما هدایت می شوند و می توانند تبدیل به مشتریان و کاربران دائمی شما شوند.
بدیهی است که مدیران سایت ها برای موفق شدن در این رقابت مهم، می بایست از آخرین تکنیک های بهینه سازی سایت آگاهی داشته باشند. همیشه در نظر داشته باشید که روش های بهینه سازی سئو به سرعت در حال تغییر هستند به طوری که این معیارها در سال 2016 به نسبت سال 2015 دچار تغییرات شده اند و چه بسا در سال های آینده دچار تغییرات شگرفی نیز شوند.
گوگل الگوریتم های مختلف پاندا، پنگوئن و مرغ مگس خوار را دارد که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.
آشنایی با این الگوریتم ها امروزه برای هر شخصی که یک وب سایت دارد یک ضرورت تلقی می شود، زیرا اگر قوانین پاندا یا پنگوئن و یا مرغ مگس خوار را رعایت نکنید به زودی توسط این حیوانات از دنیای وب محو خواهید شد.برای آشنایی بیشتر با این الگوریتم ها مقاله الگوریتم های موتور جستجوی گوگل را مطالعه نمایید.
البته جدیدا صحبت از الگوریتم جدیدی شده است که کبوتر نام دارد. در این مقاله سعی شد جوانبی از دنیای سئو و رنکینگ گوگل بررسی گردد و مسلما برای پیشرفت سایت و بهبود رنک می بایست با جستجوی بیشتر و تلاش به نتیجه دلخواه رسید.